LOADING

Type to search

Στο ΣτΕ ο Τατούλης: Διεκδικεί 281.924 ευρώ ως διαφορές μεταξύ βουλευτικής αποζημίωσης και αποδοχών δικαστών

Πολιτική

Στο ΣτΕ ο Τατούλης: Διεκδικεί 281.924 ευρώ ως διαφορές μεταξύ βουλευτικής αποζημίωσης και αποδοχών δικαστών

Share


Τι υποστηρίζει στην προσφυγή του ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας

Τώρα, η αγωγή του κ. Τατούλη τόσο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο όσο και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απερρίφθησαν και άσκησε αναίρεση στο ΣτΕ. Από τα Διοικητικά Δικαστήρια της Λουίζης Ριανκούρ κρίθηκε ότι δεν υπήρξε παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου να αναβαθμίσουν τις αποδοχές του για την επίμαχη τριετία, καθώς δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση σε βάρος των βουλευτών, αφού είναι διαφορετική η επαγγελματική εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας.

Ακόμη, κρίθηκε ότι η μη αναπροσαρμογή της βουλευτικής αποζημίωσης δεν παραβιάζει καμία Συνταγματική διάταξη.

Ούτε όμως -σύμφωνα με την δευτεροβάθμια απόφαση- τίθεται θέμα παραβίασης του άρθρου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς η σχετική διάταξη απαιτεί ως προϋπόθεση την στέρηση της περιουσίας του, περίπτωση όμως που δεν συντρέχει στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ούτε παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις όπως είναι ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Οικουμενική Διακήρυξη, κ.λπ.

Η αίτηση αναιρέσεως του κ. Τατούλη συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνα Φιλοπούλου) και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.