LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Να επανέλθουν οι εξετάσεις και οι άδειες των ηλεκτρολόγων στην Κορινθία

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Να επανέλθουν οι εξετάσεις και οι άδειες των ηλεκτρολόγων στην Κορινθία

Share

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, έγγραφο του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  με το οποίο επισημαίνουν τη μεγάλη ανάγκη συγκρότησης επιτροπών για την αδειοδότηση Ηλεκτρολόγων στο Νομό.

Προτείνουν συγκεκριμένα την πραγματοποίηση των εξετάσεων στην Κορινθία όπου υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές στις εγκαταστάσεις του Τεχνικού ΛυκείουΚορίνθου που διαθέτει κατάλληλες αίθουσες για την θεωρητική εξέταση των ηλεκτρολόγων, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή για την πρακτική τους εξέταση.

     Ως εκ τούτου, ζητάμε να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από τον αρμόδιο Υπουργό και στηρίζουμε το αίτημα του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, ώστε να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τους ηλεκτρολόγους στην Κορινθία και να εκδίδονται οι απαραίτητες άδειες για την άσκηση του επαγγέλματος.

Γιατί στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε είναι απαράδεκτο να παραμένουν ηλεκτρολόγοι άνεργοι και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, την ίδια στιγμή που επιχειρήσεις δεν  μπορούν να τους προσλάβουν και να λειτουργήσουν εύρυθμα λόγω μη πραγματοποίησης αυτής της διαδικασίας, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις υλοποίησης της στους χώρους του Τεχνικού Λυκείου Κορίνθου.