LOADING

Type to search

Περιπέτεια για σκάφος στη Μονεμβασία

Πελοπόννησος

Περιπέτεια για σκάφος στη Μονεμβασία

Share


Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής 7 Μαρτίου, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σχετικά με σκάφος που βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοανατολικά του λιμένα Μονεμβασίας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, και Μονεμβασιάς, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη του Ι/Φ σκάφους “GANZELIM” σημαίας ΗΠΑ σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις  (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοανατολικά λιμένα Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, το οποίο έπλεε με ίδιες δυνάμεις (πανιά) και το συνόδευσε με ασφάλεια, έξω από τον υπό κατασκευή τουριστικό λιμένα-μαρίνα Μονεμβασιάς, όπου το “GANZELIM” προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής