LOADING

Type to search

Μετέφεραν τους πρόσφυγες από το Sparta Inn στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης

Πελοπόννησος

Μετέφεραν τους πρόσφυγες από το Sparta Inn στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης

Share


Αγωνία και ένταση καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου στη δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Σπάρτη, στο ξενοδοχείο Sparta Inn.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, μετέβη στο Sparta Inn Εισαγγελέας, ενώ κατέστη γνωστό πως δεν θα φιλοξενηθούν άλλο στην εν λόγω δομή.

Η αστυνομία, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας, Βασίλειο Τσιγαρίδη, είχε συγκεντρώσει τους περίπου 45 εναπομείναντες στη δομή πρόσφυγες – μετανάστες (κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά) στο ισόγειο του ξενοδοχείου, ενώ πέρα από τη συνεχή αγωνία όλων για την εύρεση λύσης, για λίγα λεπτά υπήρξε «αναβρασμός», όπου μάλιστα μία γυναίκα, αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και κλήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Έπειτα από πολλές ώρες και με την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον των προσφύγων – μεταναστών να έρχεται «με το σταγονόμετρο», περίπου στις 8 το βράδυ, έφθασαν έξω από το ξενοδοχείο δύο λεωφορεία όπου τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Σπάρτης για να περάσουν τη νύχτα και ενδεχομένως και άλλες ημέρες, έως ότου διευθετηθεί το θέμα των εγγράφων τους.

Δείτε παρακάτω video από το Sparta Inn και τη μεταφορά τους στο Κλειστό Γυμναστήριο καθώς και φωτογραφίες