LOADING

Type to search

Πάτρα: Θα διακινούσε πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης – Έκρυβε την ποσότητα πίσω από το ράδιο CD του αυτοκινήτου

Πελοπόννησος

Πάτρα: Θα διακινούσε πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης – Έκρυβε την ποσότητα πίσω από το ράδιο CD του αυτοκινήτου

Share

Ολόκληρη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε στην Πάτρα σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης τις οποίες μετέφερε από την Αθήνα, «ξεδόντιασαν» οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών που έστησαν μπλόκο σε έναν από τους τέσσερις Έλληνες μέλη της στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο το μεσημέρι της Δευτέρας στο ύψος του Λαμπιρίου και εγκλώβισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ύποπτος. Το έκαναν φύλλο και φτερό και ανακάλυψαν κρυμμένη πίσω από το ράδιο CD μια συσκευασία η οποία περιείχε ένα κιλό και 156 γραμμάρια κοκαΐνης. Ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν τα άλλα τρία μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της που έδινε κατευθύνσεις και προγραμμάτιζε τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα σε περιοχές της Αχαΐας.

Οι άλλοι τρεις άνδρες συνεργοί του ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση και την μεταφορά των ναρκωτικών. Μάλιστα, τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν διακινήσει περισσότερα από 580 γραμμάρια κοκαΐνης σε 60 χρήστες, αποκομίζοντας πάνω από 46.000 ευρώ. Αν έριχναν στα στέκια την κοκαΐνη που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, τα βρώμικα κέρδη τους θα εκτοξεύονταν στα 92.500 ευρώ.

Σε έρευνες που έκαναν στα σπίτια των μελών της σπείρας, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 25 συσκευασίες με 43,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 2,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, 52 τμήματα νάιλον για την συσκευασία ναρκωτικών, 4.100 ευρώ και μια ατζέντα με τα στοιχεία των χρηστών στους οποίους διέθεταν την κοκαΐνη. Βάσει αυτής, σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά και χρήση ναρκωτικών σε βάρος 50 ατόμων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών κατά περίπτωση, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά της κοκαΐνης από την Αθήνα και μια μοτοσικλέτα με την οποία γινόταν η διακίνησή της στην Πάτρα.

Πηγή: protothema.gr