LOADING

Type to search

Πάτρα: Πάνω από 30 τα κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πελοπόννησος

Πάτρα: Πάνω από 30 τα κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Share

Σε “πονοκέφαλο” για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, εξελίσσεται η διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, μετά τον εντοπισμό 37 κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κίνδυνος η  διασπορά να είναι πολύ μεγαλύτερη σε συνδυασμό με το εφιαλτικό σενάριο να έχει ο ιός μεταφερθεί από το σωφρονιστικό κατάστημα στην κοινότητα, αποτελούν τον πιο κρίσιμο παράγοντα. Σήμερα αναμένονται αποτελέσματα και από άλλα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί.

Από την πλευρά τους όλοι όσοι εμπλέκονται με την λειτουργία των φυλακών, εκφράζουν τον προβληματισμό και την αγωνία τους, ενώ όπως επισημάνθηκε στους patrastimes από την Ένωση Υπαλλήλων των Φυλακών, σε νεκρό χρόνο είχαν γίνει διαβήματα προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες  και προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία, προκειμένου να προηγηθεί ο εμβολιασμός στις φυλακές εκτός ηλικιακών ομάδων.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως ποτέ αποδεκτό αλλά δεν υπήρξε και ποτέ απάντηση στο αίτημα. Ανησυχία επικρατεί και στις τάξεις των κρατουμένων στις φυλακές, ενώ ήδη 240 κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας έχουν μπει σε καραντίνα.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Μέσα σε λίγη ώρα ο αριθμός τους από 22 έφτασε τα 37 ενώ ανησυχία υπάρχει ως προς το μέγεθος στης διασποράς.

Υπενθυμίζεται πως οι 240 κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα έχουν μπει σε καραντίνα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ο κορονοιϊός χτύπησε και τις φυλακές “Αγίου Στεφάνου” της Πάτρας στις οποίες το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν καταγραφεί 22 κρούσματα. πρόκειται για κρατούμενους της Γ’ πτέρυγας.

Η καταγραφή των κρουσμάτων άρχισε την Παρασκευή, όταν ένας από τους κρατούμενους βρέθηκε θετικός. Στη συνέχεια διενεργήθηκαν τεστ από τα οποία 21 ακόμα έχουν μέχρι στιγμής βγει θετικά.

Πηγή: patrastimes.gr