LOADING

Type to search

Ηλεκτροδότηση: Νέα ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ – Πού παραμένουν προβλήματα

Επικαιρότητα

Ηλεκτροδότηση: Νέα ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ – Πού παραμένουν προβλήματα

Share

Μάχη με το χρόνο δίνουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και του στρατού ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 πελάτες από το σύνολο των 70.000 νοικοκυριών που ήταν χωρίς ρεύμα σήμερα το πρωί.

Οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης συνεχίζονται. Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 πελάτες σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι το βράδυ θα έχουν ηλεκτροδοτηθεί οι περισσότερες περιοχές. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει την αντιπαράθεση μεταξύ των φορέων σχετικά με την αρμοδιότητα και την ευθύνη. Ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ για την κοπή των κλαδιών έριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να ολιγωρήσουν είναι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πάει και στο σπίτι τους εδώ και τρία εικοσιτετράωρα.

Για πρωτοφανή κατάσταση έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα με 600 συνεργεία και περίπου 1500 άτομα να εργάζονται σε όλα τα μέρη της χώρας για την αποκατάσταση των ζημιών. Όσον αφορά στην Αττική ο κ. Μάνος είπε ότι βρίσκονται σε 24ωρη βάση πάνω από 400 άτομα για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο, καθώς από τις 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς ενώ έχουν αποκατασταθεί οι 42. Τόνισε ότι γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών μέχρι το βράδυ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε νέα ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Ο πρόεδρος Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι η σημερινή ημέρα θα είναι καλύτερα καθώς από τις 25 γραμμές που ήταν εκτός χθες τώρα είναι στις 11-12 και με τη συνδρομή του στρατού όπου καθαρίζουν τους δρόμους από τα δέντρα και μπορούν να περάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και θα μπορέσουν ως το τέλος της ημέρας να έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές.

Ευθύνες στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας επέρριψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, καθώς όπως είπε στην ΕΡΤ1, ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Περιφέρειας και των Δήμων για την έγκαιρη κοπή κλαδιών.
Πηγή :ΕΡΤ