LOADING

Type to search

Β.Νανόπουλος: Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το ιστορικό γεγονός «Κόρινθος: 1η Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας»

Κορινθία

Β.Νανόπουλος: Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το ιστορικό γεγονός «Κόρινθος: 1η Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας»

Share


🔳Οι φετινές εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν αργότερα

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν δυστυχώς την υλοποίηση του σχεδιασμού που είχε γίνει από την πλευρά του δήμου Κορινθίων και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Επέτειο ανακήρυξης της Αρχαίας Κορίνθου ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας.

➡Πέρυσι, στις 2 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου, η νέα δημοτική αρχή έκανε το πρώτο βήμα πραγματοποιώντας θρησκευτικές εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία και κατόρθωσε μέσα από αυτές να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό το αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός όπως αυτό καταγράφεται στο κείμενο της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου «Διορίζεται κατοικία προσωρινή της Διοικήσεως η Κόρινθος» αναφέρεται στην σελίδα 11 του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδας, στα Παραρτήματα και στην παράγραφο ρ.β .

➡Τις εκδηλώσεις εξήρε κ η Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 2021 δια της Προέδρου της Γιάννας Δασκαλάκη κατά την επίσκεψη της στην Κόρινθο τον Σεπτέμβριο. «Εδώ εγκαταστάθηκε η πρώτη Διοίκηση της Ελλάδας, εδώ ελήφθησαν οι πρώτες σημαντικές αποφάσεις. Εδώ αποφασίστηκε η πρώτη σημαία ξηράς και θαλάσσης, εδώ λειτούργησε το πρώτο Νομισματοκοπείο, εδώ το πρώτο νοσοκομείο, εδώ συστάθηκε ο τακτικός στρατός. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων για την σπουδή σας να φέρετε στην επιφάνεια αυτό το γεγονός και υποχρέωση σας να το αναδείξετε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Αγγελοπούλου

✔️Οι φετινές εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν αργότερα. Ο στόχος όμως παραμένει! Θρησκευτικές, πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις, ένας θεσμός που θα αναδείξει το ιστορικό γεγονός και θα καθιερώσει σε κάθε συνείδηση την Αρχαία Κόρινθο ως πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους.

Άλλωστε όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Κορινθίων δηλώνει

🔳➡«Πρόκειται για την ελάχιστη αναγνώριση και απόδοση τιμής στο υψίστης σημασίας ιστορικό γεγονός που προέκυψε από τις εργασίες της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου (20.12.1821 – 25.01.1822) και οδήγησε στην εγκατάσταση της «Προσωρινής Διοικήσεως» και της «Εθνικής Βουλής» στην Κόρινθο (σημερινή Αρχαία Κόρινθο). Είναι καθήκον και οφειλόμενη τιμή! Και θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο!»