Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Η απάντηση του Υφυπουργού για τα ΕΛΤΑ στην Κορινθία είναι ότι η απαξίωσή τουςσυνεχίζεται κανονικά

Μοιραστείτε

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή, η  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ο βουλευτής Κορινθίας ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειεςγια την ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κορινθία με προσωπικό, προκειμένου να μην κλείσει κανένα κατάστημα και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους.

Ο βουλευτής τόνισε πως τα καταστήματα ΕΛΤΑ στην Κορινθία απαξιώνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις πολλαπλές υπηρεσίες που παρέχουν. Ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε ολόκληρη την Κορινθία 50 υπάλληλοισε 12 καταστήματα για να εξυπηρετήσουν 147.000 κατοίκους(!). Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια  στους υπαλλήλους, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της Κορινθίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ρώτησε τον Υπουργό, πώς θα παρέμβει για την επαρκή στελέχωση των καταστημάτων για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τον κοινωνικό τους ρόλο και ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να μην συνεχιστεί η απαξίωση των ΕΛΤΑ, να μην κλείσουν καταστήματα, αλλά να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν.

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής, έθεσε υπόψη τουΥφυπουργού την ανύπαρκτη στήριξη των ΕΛΤΑ Κορινθίας χωρίς προσλήψεις προσωπικού, με λύση συμβάσεων και απολύσεις εκτάκτου προσωπικού, με ακύρωση του προγράμματος εναλλακτικής θητείας, μειώσεις μισθών, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και εξουθένωση του προσωπικού, κλπ. Αναφέρθηκε,επίσης, στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, προσλήψεις συμβασιούχων και λοιπού προσωπικού, απόδοση των χρημάτων για την καθολική υπηρεσία των ΕΛΤΑ και τις οφειλές των φορέων του Δημοσίου προς τον Οργανισμό και με εκσυγχρονισμό και διασύνδεσητων υπηρεσιών.

Ο βουλευτής, τέλος, ζήτησε την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 15 υπαλλήλων που απαιτούνται για νακαλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των καταστημάτων στην Κορινθία δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει να κλείσει κανένα κατάστημα από τις πόλεις μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού.

Δυστυχώς για την κορινθιακή κοινωνία, τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και την ίδια την συνέχεια αυτού του νευραλγικού Οργανισμού, ο κ. Στύλιος δεν απάντησεσε τίποτα από όλα αυτά με κάτι συγκεκριμένο, δεν ψέλλισε καν τις λέξεις «προσλήψεις» ή «ενίσχυση» των καταστημάτων με προσωπικό, μίλησε για σχέδιο διάσωσης που εργαζόμενοι και τοπικές κοινωνίες έχουνήδη δει ότι είναι σχέδιο διάλυσης, ενώ χαρακτήρισε τα χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις, αναβάθμιση και κάλυψη εκκρεμοτήτων των ΕΛΤΑ, ως «λεφτά που πάνε χαμένα και δεν πιάνουν τόπο»!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση αναλυτικά στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=uxe4A90Iioo