LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Αναξιόπιστη και αναποτελεσματική η Κυβερνητική πολιτική σε όλο το φάσμα της διαχείρισης της πανδημίας

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Αναξιόπιστη και αναποτελεσματική η Κυβερνητική πολιτική σε όλο το φάσμα της διαχείρισης της πανδημίας

Share

Σημεία από την παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του KontraChannel και τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη για την κατάσταση στη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, το άνοιγμα των σχολείων και την ζημιά στην οικονομία.

Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια της ανθρώπινηςζωής και ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά, όπως στην περίπτωση του πεντάχρονου στη νέα δομή της Μαλακάσας. Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την συνεχιζόμενη τραγωδία στη συγκεκριμένη δομή που έχει κοστίσει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δαπανήθηκαν με απευθείας αναθέσεις και διαφανείς διαδικασίες.
Πρέπει όμως και η Ευρώπη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να μην φορτώνει τις χώρες πρώτης εισόδου με όλο το βάρος διαχείρισης του προσφυγικού.
Είναι έκθετη η Κυβέρνηση στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, τα μηνύματα που εκπέμπει είναι εντελώς αντιφατικά. Έχει προκαλέσει σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι επωμίστηκαν την ευθύνη να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η ασκούμενη πολιτική τόσο όταν τα σχολεία λειτουργούσαν όσο και στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης. Δεν εκμεταλλεύτηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις, να βρεθούν χώροι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους μαθητές ανά τάξη και να γίνουν τα απαραίτητα μαζικά τεστ για να θωρακιστούν εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Έχει θολώσει την εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει στο επόμενο διάστημα με την υλοποίηση του εμβολιασμού.
Η Κυβέρνηση στο θέμα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει δημιουργήσει μια αποπνικτική κατάσταση που θα φανεί εντονότερα στο επόμενο διάστημα. Το μαξιλάρι ασφαλείας των 37δις και η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αξιοποιήθηκαν για να κρατηθεί όρθια η οικονομία. Η δυνατότητα να βγούμε εκτός του συμφώνου σταθερότητας χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς δεν αξιοποιήθηκε. Οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες είναι σε απόγνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων. Μη επιστρεπτέες ενισχύσεις με βάση τον τζίρο του 2019, ειδικό επίδομα όλων όσων πλήττονται προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και τις υποχρεώσεις τους, ρύθμιση των οφειλών με κούρεμα της βασικής απαίτησης, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος και το σημαντικότερο, με μια νέα οικονομική πολιτική που θα εξασφαλίσει την επιβίωση των πολλών και όχι την συγκέντρωση όλο και περισσότερων στα χέρια λίγων και ισχυρών.

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση στο σύνδεσμο:https://youtu.be/xz0oFPPkUdk