LOADING

Type to search

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη δομή φιλοξενίας στη Σπάρτη

Πελοπόννησος

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη δομή φιλοξενίας στη Σπάρτη

Share

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου, αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στη Σπάρτη, στο ξενοδοχείο Sparta Inn.

Δεκάδες από τους διαμένοντες της δομής, βγήκαν έξω στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο και διαμαρτυρήθηκαν με πλακάτ τα οποία έγραφαν διάφορα συνθήματα όπως «Θέλουμε να επιταχύνουμε τις λειτουργίες για να πάρουμε κάρτα διαμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα – Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά – Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό δεν έχουν καλή απόδοση» κ.ά.. Μάλιστα ανέφεραν μεταξύ άλλων πως δεν έχουν φάρμακα για τα παιδιά τους και δεν τους παρέχεται βοήθεια, ενώ κάποιοι έδειχναν τα SMS που έλαβαν στα κινητά τους από τον ΕΟΔΥ λέγοντας πως δεν έχουν κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως η εν λόγω δομή έχει τεθεί σε καραντίνα από το πρωί της Πέμπτης 31/12/2020, για 14 μέρες, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι συνεχής.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους. «Η πρόοδος με τις αρμόδιες αρχές είναι σχετικά αργή και έχουν εξαγριωθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δούκας για τους διαμαρτυρόμενους, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως «θέλουν να φύγουν και εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε να φύγουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς».

Πηγή: apela.gr