LOADING

Type to search

Μια βδομάδα «άμυνα» με σκληρό lockdown – Πως αποφασίστηκαν αυστηρότερα μέτρα

Επικαιρότητα

Μια βδομάδα «άμυνα» με σκληρό lockdown – Πως αποφασίστηκαν αυστηρότερα μέτρα

Share


Καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα, αλλά συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας – Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου τα  μέτρα, για να ανοίξουν τα σχολεία – Δείτε αναλυτικά όσα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί αύριο

Ο ίδιος απέδωσε τη λήψη των νέων, αυστηρότερων μέτρων στην ανάγκη να φτάσουμε «με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας». Δηλαδή, η απόφαση για αυστηρό lockdown αποσκοπεί δηλαδή στο να «αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου» σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ώστε «οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους».

Η προσπάθεια, δηλαδή, αποσκοπεί στο οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων «στις 11 Ιανουαρίου», όπου οι πολίτες, ωστόσο, θα επιστρέψουν «στη σημερινή κατάσταση», αφού «η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Μετά την 10η Ιανουαρίου

Εκτός από τα σχολεία, τα οποία προγραμματίζεται να ανοίξουν στις 11 του μηνός, την ίδια ημέρα θα επανέλθει και η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Απώτερος στόχος, άλλωστε, αποτελεί στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.
Πηγή :https://www.protothema.gr/politics/article/1080689/mia-vdomada-amuna-me-skliro-lockdown-giati-apofasistikan-austirotera-metra/