LOADING

Type to search

Σύσκεψη λοιμωξιολόγων – Κεραμέως για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Επικαιρότητα

Σύσκεψη λοιμωξιολόγων – Κεραμέως για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Share

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τρίτης. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σημερινή συνέντευξή του έδωσε έμφαση στα σχολεία και τόνισε ότι σήμερα θα ξεκινήσει μια πρώτη συζήτηση με τους ειδικούς και τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας. «Πρόθεση και προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ν’ ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Αν θα είναι όλα μαζί και πότε, εξαρτάται από τους ειδικούς. Θ’ ακούσουμε τις δικές τους εκτιμήσεις και θα προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ιδιαίτερα πως όταν ανοίξουν τα σχολεία θα είναι σημαντικό να περιοριστεί η κινητικότητα και να γίνονται μόνον οι πολύ απαραίτητες μετακινήσεις.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, ο κ. Πέτσας δήλωσε επιφυλακτικός και σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι καθαρή εικόνα θα υπάρχει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, βάσει και των επιδημιολογικών δεδομένων. «Φαίνεται να έχουμε μια πτώση στο ιικό φορτίο σε όλη την επικράτεια, η οποία είναι σταθερή τις τελευταίες εβδομάδες και να υπάρχει μεν μεγάλη αποσυμπίεση στις απλές κλίνες covid, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο στις ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί όλους. Θέλουμε να εξετάσουμε καλύτερα γιατί συμβαίνει αυτό, θα το σταθμίσουν οι ειδικοί και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στις αρχές της άλλης εβδομάδας», ξεκαθάρισε.

https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/syskepsi-loimoxiologon-kerameos-gia-to-pote-tha-anoixoyn-ta-scholeia/