Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Κορινθία

Κόρινθος: ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Μοιραστείτε

Μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση 438 συμπολιτών μας κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πολυκατοικία επί της οδού Στέφανου 18 στην Κόρινθο,  μέσα δηλαδή στο κέντρο του αστικού ιστού, δίπλα σε κατοικίες, πλησίον σε δημοτικά σχολεία, φροντιστήρια κλπ. και κυρίως σχεδόν παράπλευρα στο 3ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, ήλθε η πρώτη δικαίωση για τους κατοίκους.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου συζητήθηκε στο Δικαστήριο το αίτημα για διακοπή εργασιών, κατόπιν αιτήσεως των νομικών παραστατών των άνω κατοίκων, Δικηγόρων Κορίνθου κ. Γεωργίας Σμυρνιώτη και Κων/νου Κωνσταντίνου, ενώ για λογαριασμό της εταιρίας την κινητής τηλεφωνίαςπαραστάθηκαν οι δύο νομικοί παραστάτες της.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου τελικά,πιθανολογώντας τον κίνδυνο βλάβης της υγείας και την προσβολή προσωπικότητας των αιτούντων από την λειτουργία των κεραιών, με την από 21 Δεκεμβρίου 2020 προσωρινή διαταγή του απαγόρευσε την συνέχιση εργασιών εγκατάστασης και την λειτουργία  των κεραιών κινητής τηλεφωνίας   στην πολυκατοικία επί της οδού Στέφανου 18, μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που προσδιορίστηκε για την 1η Απριλίου 2021.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του,παρενέβη πρόσθετα υπέρ των κατοίκων ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημά τους για διακοπή εγκατάστασης και λειτουργίας των κεραιών, έχοντας έννομο συμφέρον να παρέμβει σύμφωνα με το άρθρο 90 του Κώδικα περί Δικηγόρων, καθόσον πρόκειται για ζήτημα κοινωνικό και δημοσίου συμφέροντος.

Ο αγώνας συνεχίζεται βεβαίως για τους κατοίκους, αφού η μεγάλη μάχη θα δοθεί στο δικαστήριο της 1ης Απριλίου 2021, οπότε θα κριθεί η αίτησή  τους κατά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.
**********************

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για άσκηση νομίμων ενδίκων μέσων (αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κ.λπ.) για απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ προς τους δικηγόρους που θα ασκήσουν τα απαραίτητα δικόγραφα.

Όσο  μαζικότερη  είναι η συμμετοχή   τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητες θετικής  έκβαση της υποθέσεως.

Ταυτόχρονα με την άσκηση της αιτήσεως θα γίνει προσεπίκληση προς το δήμο Κορινθίων, Ιατρικό Σύλλογο κ.λπ.

Παναγιώτης – Πήτερ Σπύρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων
Κίνηση Εμπρός
-φωτό αρχείου