LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Στηρίζουμε την προσπάθεια των υγειονομικών και απαιτούμε άμεση και έμπρακτη ενίσχυση όλων των δομών Υγείας της Κορινθίας(video)

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Στηρίζουμε την προσπάθεια των υγειονομικών και απαιτούμε άμεση και έμπρακτη ενίσχυση όλων των δομών Υγείας της Κορινθίας(video)

Share


Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου
επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, 4 Δεκεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας,Γιώργο Ψυχογιό, και την πρώην βουλεύτρια, και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Μαρία Θελερίτη, και πραγματοποίησεσυναντήσεις με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την Διοίκηση. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ Κορίνθου, όπου ενημερώθηκε από την Διευθύντρια και το προσωπικό.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν με σκοπό να ενημερωθούν απ’ ευθείας για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για να ενημερώσουν για τις ενέργειες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή και την κοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων και την στήριξη του ΕΣΥ.

Μετά τις ευχαριστίες και την στήριξη στους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής», τονίστηκαν οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για μόνιμες προσλήψεις στις δομές Υγείας του Νομού όπου ακόμα υπάρχουν σημαντικά κενά και κατέστη σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απέναντι στην εργολαβία που ετοιμάζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου για την καθαριότητα, ενώ μπορούσε και έπρεπε να έχει καλύψει τις ανάγκες με ατομικές συμβάσεις, όπως έγινε με μεγάλη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια προς όφελος όλων.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε πλήρης εικόνα και στοιχεία για την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κλινική Covid και επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξει εξειδικευμένο προσωπικό, να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι τεχνικές προδιαγραφές,  προκειμένου να λειτουργεί αξιοπρεπώς και με ασφάλεια, αλλά και να αντιμετωπίζει βάσει των οδηγιών τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά που φτάνουν στο Νοσοκομείο από το Νομό και όχι μόνο.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα που έχει προκύψει με την εργαζόμενηπου απειλείται με πειθαρχική δίωξη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, καιζητήθηκε αφενός από το σωματείο να πάρει θέση και στηρίξειεπί της αρχής την συνάδελφο και, αφετέρου, από τη Διοίκησηνα αποσύρει την πειθαρχική διαδικασία  που σκοπεύει να ασκήσει και να λύσει το θέμα χωρίς τέτοιες ακραίες επιλογές και εξαντλώντας τα περιθώρια συνεννόησης. Στη Διοίκησηακόμη ζητήθηκε να συμμετάσχουν κανονικά στις αποφάσεις του Δ.Σ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που αυτή τη περίοδο και λόγω της αναβολής των εκλογικών διαδικασιών, δεν καλούνται στις συνεδριάσεις. Είναι όμως αυτονόητο και κρίσιμο ιδίως σε αυτή τη συγκυρία να υπάρχει άμεση συμμετοχή και αλληλεπίδραση των ανθρώπων της «πρώτηςγραμμής» στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Το ίδιο ζήτημα τέθηκε και στο σωματείο προκειμένου να το απαιτήσει και να αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει σε αυτή την κατεύθυνση.

Στις δηλώσεις του ο βουλευτής Γ. Ψυχογιός υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα Νοσοκομείο με εκατοντάδες προσλήψεις σε όλους τους τομείς, θετικούς ισολογισμούς, περισσότερες κλινικές, με τους όλους τους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γι’ αυτό και δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί και να ξηλωθούν αυτά που πέτυχε και έχτισε η προηγούμενη κυβέρνηση», ενώ στάθηκε στην αποδυνάμωση των Περιφερειακών Ιατρείων, στην Περαχώρα, τους Αγίους Θεοδώρους και άλλες περιοχές του Νομού, αξιώνοντας από την 6η ΥΠΕ και την κυβέρνηση – κατανοώντας τις ανάγκες του Νοσοκομείου – να μην αφήνει έκθετο τον πληθυσμό και να στείλει γιατρούς  για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Η Μ. Θελερίτη από την πλευρά της, αναφέρθηκε και αυτή στην εργολαβία της καθαριότητας και στην προσπάθεια που γίνεται για να αποτραπεί κάτι τέτοιο αφού αυτό θα δημιουργήσει υπαλλήλους «δύο ταχυτήτων», αλλά και στα προβλήματα που απορρέουν από τις συνθήκες εργασίας λόγω covid, όπως οι ελλείψεις ακόμα και σε αναλώσιμα (γάντια, απολυμαντικά) με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα στην επάρκεια των μέτρων ατομικής προστασίας.

Στην επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) της Κορίνθου, διαπιστώθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και η μη αξιοποίηση των δομώναυτών στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά και τα πολλαπλά μέτωπα στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν το επόμενο διάστημα ενόψει των εμβολιασμών. Διατυπώθηκε η στήριξη των δομών αυτών που είναι πολύ σημαντικές για την πρόληψη και νοσηλεία στην κοινότητα, αλλά και την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου οι οποίες είχαν λοιδορηθεί και απαξιωθεί από τη ΝΔ ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση πριν ξεσπάσει η πανδημία.  

Τέλος, ο Γ. Ψυχογιός στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στην πληθώρα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που έχει λάβει μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Ερωτήσεις και Επερωτήσεις στη Βουλή, όπως για την στελέχωση και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την συνολική ένταξη του προσωπικού υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά, το επίδομα Χριστουγέννων για όλους, για τα ρεπό και τις εφημερίες νοσηλευτών γιατρών, λοιπού προσωπικού αλλά και του ΕΚΑΒ που ακόμη οφείλονται, αλλά και την πλήρη συνταγογράφηση των τεστ που πρέπει να είναι μαζικά και δωρεάν για τους πολίτες.