LOADING

Type to search

Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη

Επικαιρότητα

Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη

Share

Η πρώτη κατηγορία καταστημάτων που «δραπετεύει» από το lockdown θα είναι τα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι το άνοιγμά τους θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης, από τη Δευτέρα «θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets».

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σκέψεις για άνοιγμα των κομμωτηρίων στις 14 Δεκεμβρίου
Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» και για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους αριθμούς των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Σημειώνεται πως τα κομμωτήρια, για τα οποία υπενθυμίζεται πως όσο ήταν ανοιχτά τα μέτρα είχαν τηρηθεί και γι’ αυτό δεν ήταν εστίες διασποράς κορωνοϊού, αναμένεται να λειτουργήσουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Δηλαδή με τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον, απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας και εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/lockdown-anoigoyn-deytera-katastimata-epohika-eidi