LOADING

Type to search

Πάτρα: Με αυστηρά μέτρα ο εορτασμός του Άγιου Ανδρέα – Υπό αστυνομικό κλοιό ο ναός

Πελοπόννησος

Πάτρα: Με αυστηρά μέτρα ο εορτασμός του Άγιου Ανδρέα – Υπό αστυνομικό κλοιό ο ναός

Share

Υπό δρακόντεια μέτρα πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα.

Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε, κεκλεισμένων των θυρών, ο εσπερινός, ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να τελεστεί σήμερα το πρωί η αγρυπνία και η λειτουργία.

Ωστόσο, ως το μεσημέρι της Κυριακής στην εκκλησία εισέρχονταν ελάχιστοι πιστοί, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, ενώ συχνές απολυμάνσεις πραγματοποιούνταν σε εικόνες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του grtimes.gr.

Υπό αστυνομικό κλοιό ο ναός

Η παρουσία της αστυνομίας στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα είναι έντονη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο προαύλιο του ιερού ναού και απομακρύνουν τους πιστούς που πλησιάζουν, είτε για να προσκυνήσουν, είτε για να ανάψουν ένα κερί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το dete.gr, σχεδόν αποκλεισμένοι είναι και οι γύρω δρόμοι από τον ναό, έτσι ώστε να μην πλησιάζει ο κόσμος που θέλει να επισκεφθεί την εκκλησία.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα αναμένεται να κάνει αρκετές περιπολίες στο κέντρο της Πάτρας για να εμποδίσει τις επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι.

Σημειώνεται ότι τόσο ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αλλά και ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, ενθάρρυναν τον κόσμο να παραμείνει σπίτι ώστε να μην προκληθεί διασπορά του κορωνοϊού.

«Ο πατραϊκός λαός συμμερίζεται την δύσκολη κατάσταση και γνωρίζει να τιμά τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα με τον δικό του τρόπο», επισήμανε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή φωτογραφίας: ΙΝΤΙΜΕ