LOADING

Type to search

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21

Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21

Share

Την Δευτέρα στις 30 Νοεμβρίου θα καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού Α21 ενώ η έκτη και τελευταία διμηνιαία δόση θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 από τον ΟΠΕΚΑ. Όπως συμβαίνει κάθε μήνα η πληρωμή ξεκινά την προηγούμενη εργάσιμη, συνεπώς τα χρήματα θα πιστωθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση στα 70 ευρώ/ 42 ευρώ/ 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου) και στα 140 ευρώ/ 84 ευρώ /56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί σε μηνιαία βάση. Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Πηγή: protothema.gr