LOADING

Type to search

Σμήνος φλαμίνγκο έκανε απόβαση στο Ναύπλιο

Πελοπόννησος

Σμήνος φλαμίνγκο έκανε απόβαση στο Ναύπλιο

Share

Ένα σμήνος με περισσότερα από 10 φλαμίνγκο προσγειώθηκαν στον γνωστό υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.
Τα γνωστά φοινικόπτερα βρίσκονται στο ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης και μία στάση στον αγαπημένο τους υγρότοπο του Ναυπλίου επιβάλλεται για ξεκούραση και τροφή.

Το ροζ τους φτέρωμα τους προσδίδει μία μαγεία στην όψη και παρά τη φαινομενικά λεπτεπίλεπτη φύση τους, τα φλαμίνγκο είναι από τα πιο σκληροτράχηλα πουλιά.

Σε αντίθεση με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, το φλαμίνγκο μπορεί να καταναλώσει ατελείωτες ποσότητες κυανοβακτηρίων χωρίς να πάθει το παραμικρό – πλην του χρωματισμού του φτερώματός τους με το χαρακτηριστικό ροζέ χρώμα, προερχόμενου από μία χρωστική ουσία που περιέχεται στο συγκεκριμένο φύκι.Για τα φλαμίνγκο αυτά δεν αποτελούν πρόβλημα. Είναι μία κανονικότητα.

Μπορούν να πιουν νερό σε σχεδόν θερμοκρασία βρασμού, από πηγές, θερμοπίδακες και λίμνες. Ενώ αν δε βρουν πόσιμο (γλυκό) νερό, έχουν την ικανότητα να το «φιλτράρουν», μέσω ενός συστήματος αδένων στο κεφάλι τους, αφαιρώντας το αλάτι και αποβάλλοντάς το από τη ρινική κοιλότητα.

Τα φλαμίνγκο είναι εξαιρετικά ανθεκτικά πλάσματα και ζουν έως και πενήντα χρόνια. Είναι μονογαμικά, ζουν σε τεράστιες αποικίες εκατομμυρίων – κάτι που ευνοεί την αναπαραγωγή τους αλλά και αποτελεί «ασπίδα» προστασίας από τους θηρευτές τους, όπως ύαινες και τσακάλια, τα οποία, λόγω μαζικότητας, δεν μπορούν να εστιάσουν στη μονάδα για να επιτεθούν…

Πηγή: argolikeseidhseis.gr