LOADING

Type to search

Επιπλέον πίστωση 10 εκ. ευρώ και παράταση προθεσμίας για αιτήσεις ένταξης στην δράση “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων” που έχει πλήξει η πανδημία

Οικονομία

Επιπλέον πίστωση 10 εκ. ευρώ και παράταση προθεσμίας για αιτήσεις ένταξης στην δράση “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων” που έχει πλήξει η πανδημία

Share


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε έγκριση και θα διαθέσει επιπλέον 10.000.000 ευρώ στην αρχική πίστωση της -ύψους δημόσιας δαπάνης 30.000.000 ευρώ- πρόσκλησης για τη δράση 3.a.4 “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2014 – 2020.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι  σε συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Ενωση, στους δικαιούχους των επιπλέον 10 εκατομμυρίων θα ενταχθούν και ΚΑΔ επιχειρήσεων που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική πρόσκληση των 30.000.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, με την τρίτη τροποποίηση της εν πιο πάνω πρόσκλησης για την δράση 3.a.4 που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και δημοσιοποιήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Πελοποννήσου (ΕΥΔΕΠ), παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έως τις 15  Δεκεμβρίου 2020 (στις 3 το μεσημέρι).

Στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

  • Στο πλαίσιο αυτό, η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, σύμφωνα με τα κατωτέρω οριζόμενα.
  • Οι ενισχύσεις θα χορηγηθούν με βάση το προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και η δράση δε σωρεύει με το de Minimis.

Την 3η τροποποίηση της εν λόγω δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.