LOADING

Type to search

Να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να δημοσιεύσει την ΚΥΑ της νέας «καραντίνας»

Πολιτική

Να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να δημοσιεύσει την ΚΥΑ της νέας «καραντίνας»

Share

Το ΜέΡΑ25, τηρώντας στάση υπευθυνότητας,  έχει από την αρχή της πανδημίας στηρίξει τα μέτρα προστασίας της Υγείας που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ως οφείλουμε εκ του ρόλου μας, μιλάμε  καθημερινά με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στην Υγεία και έχουμε πλήρη εικόνα της δυσκολίας της κατάστασης.

Ωστόσο, με έκπληξη παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση δε δείχνει την παραμικρή υπευθυνότητα στη σπασμωδική διαχείριση της πανδημίας: μέχρι αυτή τη στιγμή και με γενική απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων και κυκλοφορίας δεν έχει δημοσιευτεί επίσημα το νομοθέτημα που ορίζει το πλαίσιο και τις λεπτομέρειες του παρόντος lockdown.

Για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης καλούμε την κυβέρνηση να λειτουργήσει σύννομα και να δημοσιεύσει πάραυτα την απαιτούμενη ΚΥΑ. Τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών είναι μη διαπραγματεύσιμα ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις για τις οποίες η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έχουν έκτακτο χαρακτήρα, δεδομένου ότι η πανδημία αποτελεί κανονικότητα για τον τελευταίο σχεδόν χρόνο.

Καλούμε σε συμμόρφωση με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και θα παραμείνουμε σε εγρήγορση ώστε κανένα δικαίωμα πολίτη και εργαζόμενου να μην παραβιάζεται.

Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25