LOADING

Type to search

Lockdown: Εγκαταλείπουν την Αττική οι Αθηναίοι – 12.500 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια σε 3 ώρες

Επικαιρότητα

Lockdown: Εγκαταλείπουν την Αττική οι Αθηναίοι – 12.500 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια σε 3 ώρες

Share


Η κίνηση στις εξόδους του λεκανοπεδίου παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη κάνοντας τα στελέχη της Τροχαίας να μιλούν για έξοδο αντίστοιχη των Χριστουγέννων – Έκτακτα δρομολόγια και στα τρένα- Αυξημένη η ζήτηση και με τα πλοία – Μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους – Ουρές στα καταστήματα.

Αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει των γενικών απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού, που αρχίζουν από αύριο στις 6.00 το πρωί, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ήδη από τις 6.00 έως τις 15.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών 35.800  αυτοκίνητα (5.388 από την Αθηνών -Κορίνθου και άλλες 7.160 από την Αθηνών – Λαμίας)  ενώ χτες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.600 αυτοκίνητα έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει στο τρίωρο 6-9 το πρωί και από τις δύο εξόδους του λεκανοπεδίου 8.248 οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα στο ίδιο διάστημα έφυγαν περίπου 4.000 επιπλέον. Η αύξηση στην κίνηση στις εξόδους της πόλης φτάνει το 50%.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Μάλιστα, στελέχη της Τροχαίας κάνουν λόγο για έξοδο αντίστοιχη εκείνης των Χριστουγέννων.

Όμως, όπως έγινε γνωστό από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  «λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης και για την αποφυγή συγχρωτισμού στις αμαξοστοιχίες της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει εκτάκτως όλα τα δρομολόγια Intercity στον άξονα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, το Σάββατο 07.11.2020 και την Κυριακή 08.11.2020.

Όσοι επιβάτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από νομό σε νομό – βάσει των κανόνων που ισχύουν – μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε αμαξοστοιχίες ανά κατεύθυνση, από σήμερα Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλείας». 

Όσο για το λιμάνι Πειραία, σήμερα έχει απαγορευτικό απόπλου λόγο καιρικών συνθηκών χθες όμως είχε εννέα απόπλους με συνολικό αριθμό επιβατών τα 3.732 άτομα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα την ίδια μέρα είχε με εννιά απόπλους 2.284 άτομα δηλαδή 1.500 άτομα περισσότερα μια αύξηση 60% περίπου.

Μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους και ουρές στα μαγαζιά

Οι Αθηναίοι έχουν ξεχυθεί όμως στους δρόμους του λεκανοπεδίου για να πραγματοποιούσουν τις τελευταίες τους αγορές πριν το lockdown, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ήδη από χθες το μεσημέρι, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, παρατηρούνται τεράστιες ουρές σε όλων των ειδών τα καταστήματα.
-Φωτό Αρχείου :Piperatanews.gr
Πηγή:protothema.gr