LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Χαριστική βολή στην προστασία της α’ κατοικίας και της κοινωνικής συνοχής

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Χαριστική βολή στην προστασία της α’ κατοικίας και της κοινωνικής συνοχής

Share


Σημεία από την παρέμβ
αση του βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συζήτηση στη Βουλή (05/11/2020) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Ψυχογιός αναφερόμενος στο νέο γενικό lockdown που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, καταφέρθηκε κατά της Κυβέρνησης,λέγοντας ότι δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε πλουσιοπάροχα από την κοινωνία, με μεγάλες θυσίες ωριμότητακαι σοβαρότητα και κυρίως από τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής τους οποίους δεν στήριξε καθόλου. Σε ό,τι αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης, και ιδίως της αξιωματικής,διευκρίνισε ότι έβαλε πλάτη χωρίς αυτό να είναι δεδομένο διότι σε χώρες όπως η Ισπανία το δεξιό λαϊκό κόμμα ακολούθησε μία άλλη γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας.

Σχετικά με το μαξιλάρι των 37 δις ο βουλευτής τόνισε ότι σε συνδυασμό με τους χαλαρότερους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Ευρώπης θα μπορούσε να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την κοινωνία και την οικονομία όμως στηνεοφιλελεύθερη αντίληψη, οι δημόσιες επενδύσεις και παρεμβάσεις, θεωρούνται κόστος και ζημιά .

Η υγεία και η παιδεία είναι σε οριακό σημείο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και συνολικάσήμερα βρίσκονται 5.000 άνθρωποι λιγότεροι σε σχέση με 2019,ενώ οι σχολικές αίθουσες εν μέσω πανδημίας φιλοξενούν 25 με 27 παιδιά, σημείωσε ο κος Ψυχογιός.

Νομοθετείτε ότι πιο αντικοινωνικό και άδικο εν μέσω πανδημίαςσημείωσε ο κ. Ψυχογιός– μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς και αποτελεί πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομέναεπίθεση, χωρίς να αναφέρεται σε κανένα από τα χρυσοπληρωμένα κανάλια.

Ενώ την ίδια στιγμή έχει  λάβει μέτρα στήριξης «ψίχουλα» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις , ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες  και το σύνολο των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, οδηγώντας τους στο κλείσιμο και την εξαθλίωση.

Όσον αφορά το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο κ. Ψυχογιός σημείωσε ότι έρχεται σε συνέχεια του Πτωχευτικού Κώδικα που δεν παρέχει καμία προστασία για τους πολίτες και την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Με τις διατάξεις που συζητούνται τελειώνει και η οποία προστασία υπήρχε από τις εκκρεμείς αιτήσεις του Νόμου Κατσέλη. «Μένουμε σπίτι λοιπόν,χωρίς σπίτι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο  βουλευτής ξεκαθάρισε ότι αν ήταν στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έφερνε νόμο που θα ρύθμιζε ευνοϊκά αυτές τις υποθέσεις χωρίς εκπτώσεις στα δικονομικά δικαιώματα των δανειοληπτών ή θα ζητούσε παράταση για την επικαιροποίηση των αιτήσεων σε ρεαλιστικές και όχι ασφυκτικές προθεσμίες και την πλήρη προστασία των πολιτών από πλειστηριασμούς.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κος Ψυχογιός ανέφερε:«Με το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζετε να βάζετε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, εμείς θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία με αλληλεγγύη εντός και εκτός Βουλής»

Βίντεο με την παρέμβαση: https://youtu.be/AjzY_3hBnfw