LOADING

Type to search

Σεισμός 6,6, Ρίχτερ βόρεια της Σάμου – Αισθητός και στην Κορινθία

Κορινθία

Σεισμός 6,6, Ρίχτερ βόρεια της Σάμου – Αισθητός και στην Κορινθία

Share


Τρόμαξε η μεγάλη διάρκεια της δόνησης – Σχεδόν επιφανειακός ο σεισμός, με εστιακό βάθος μικρότερο των δέκα χιλιομέτρων  – Για  6,7 Ρίχτερ και πιθανότητα για «μικρό τσουνάμι» μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, στα  6,9 Ρίχτερ αναθεώρησε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο – Η ισχυρότατη δόνηση έγινε αισθητή στην Αλβανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία – Στους δρόμους οι κάτοικοι της Σάμου – Κατέρρευσαν κτίρια στη Σμύρνη – Ξεκίνησε με 4,4 Ρίχτερ ο «χορός» των μετασεισμών.

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι μικρότερο των 10 χιλιομέτρων, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό. Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και  στην Τουρκία, τη Βουλγαρία , την Αλβανία.

foto-seima

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ζημιές έχουν καταγραφεί στη Σάμο, αλλά και στη Σμύρνη, όπου έχουν καταρρεύσει κτίρια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, στην περιοχή του επικέντρου υπάρχει ρήγμα, αλλά εκείνος εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,7 Ρίχτερ. Μίλησε μάλιστα για το ενδεχόμενο να υπάρξει «μικρό τσουνάμι». Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αναβάθμισε τον σεισμό στα 6.9 Ρίχτερ.