LOADING

Type to search

ΜέΡΑ25: Κάνοντας την Κρίση ευκαιρία, η ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα

Πολιτική

ΜέΡΑ25: Κάνοντας την Κρίση ευκαιρία, η ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα

Share


Κάνοντας την Κρίση ευκαιρία,  η ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα  αφού πρώτα λεηλάτησε το Ελληνικό Δημόσιο και συρρίκνωσε τα εισοδήματα των μικρομεσαίων, τώρα προσανατολίζεται στην αρπαγή και της ελάχιστης ιδιωτικής τους περιουσίας.

Κάθε Πτωχευτικός Νόμος είναι ένα εργαλείο στα χέρια των ισχυρών εξουσίας και αναδιανομής περιουσιών. Παρόλα αυτά, σε χώρες που δεν έχουν μετατραπεί ακόμα σε απέραντες Χρεοδουλοπαροικίες, δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στους χρεοκοπημένους που, έτσι, επιστρέφουν ευκολότερα στην οικονομική ζωή.

Στην «Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς», όμως, αντί για  δεύτερη ευκαιρία σε πτωχευμένους μικρομεσαίους, όπως υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του δίνει το σύνθημα για την τελική επέλαση των αρπακτικών στα σπίτια και τις επιχειρήσεις των θυμάτων της Κρίσης.

 

Ο νέος νόμος δίνει στους στρατηγικότερους των κακοπληρωτών (δηλαδή στους τραπεζίτες και στους ολιγάρχες οι οποίοι (α) ευθύνονται για την δεκαετή Κρίση και (β) συνεταιρίζονται σήμερα με τα ξένα funds},τη δυνατότητα να οικειοποιηθούν την περιουσία εκείνων που έφεραν σε κατάσταση γενικευμένης αδυναμίας να τηρήσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους.

 

Σήμερα και αύριο, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 θα αναδείξουν στην Ολομέλεια της Βουλής το τεχνικό σκέλος αυτού του πλιάτσικου αλλά και την γενικότερη σημασία για το μέλλον της χώρας: Τον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο οι ιδιωτικές περιουσίες των ελλήνων μικρομεσαίων θα μεταφερθούν από έλληνες κυρίως σε ξένους, από τους πολλούς στους λίγους, από ανθρώπους της δουλειάς σε κερδοσκόπους. Και, βέβαια, την μέγιστη ειρωνεία ότι την περιουσία των μικρομεσαίων δεν θα την δημεύσουν οι κομμουνιστές, όπως τους έλεγε η Δεξιά, αλλά η Νέα Δημοκρατία στο όνομα φιλελεύθερων «μεταρρυθμίσεων».