Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Αθλητικά

Χαρδαλιάς: «Δεν ήταν κατάλληλη στιγμή η επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα τώρα, θα έδινε λάθος μήνυμα στην κοινωνία»

Μοιραστείτε

Οι άδειες εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην ανάκληση της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο ζήτημα της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα, αφού πρώτα η Υγειονομική Επιτροπή χθες έδωσε το «ΟΚ», η Super League εξέδωσε οδηγίες και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την απόφαση πίσω.«Είχε συγκροτηθεί ένα consesus με πρωτόκολλα και κανόνες. Υπήρχε μια σοβαρή πρόταση με πιλοτική εφαρμογή και δικλίδες για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων. Τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η ροή των αποτελεσμάτων από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων. Την ώρα που καταγράφεται σταθερά αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα, που η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, προφανώς και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Όσο αξιόπιστα και αποτελεσματικά φαίνονταν τα πρωτόκολλα. Αυτό θα έδινε σήμερα το λάθος μήνυμα στην κοινωνία, μιας και είναι ώρα απόλυτης επαγρύπνησης και συναγερμού», είπε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στη συνέχεια και κατά την ενημέρωση για τη πανδημία ρωτήθηκε για το θέμα των γηπέδων, για το «πράσινο φως» των εμπειρογνωμόνων και τις φήμες που κυκλοφόρησαν πως δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση.

Χαρδαλιάς: «Υπήρχε μεγάλη πίεση με τα κρούσματα χθες βράδυ»

«Ας αποφύγουμε τις θεωρίες συνωμοσίας. Όλα είναι στο φως. Εδώ και 15 ημέρες έχει ξεκινήσει μία διαβούλευση, διότι η βούληση της κυβέρνησης ήταν σιγά-σιγά να φέρουμε προς συζήτηση το ζήτημα της σταδιακής επαναφοράς των φιλάθλων στα γήπεδα της Super League και μόνο. Η Super League έκανε μία εξαιρετική δουλειά. Παρουσίασε μια πολύ σοβαρή μελέτη, αξιολογήθηκε και συζητήθηκε τρεις φορές ως η πιο σοβαρή. Από το αρχικό πλάνο, υπήρξε διαβούλευση που ξεκίνησε την Παρασκευή και έγινε μέχρι και χθες το πρωί. Υπήρχαν ενδοιασμοί για το ποσοστό 5%-10%. Χθες το μεσημέρι πραγματικά ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και η επιτροπή έδωσε το ”πράσινο φως” πρώτα για δύο ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και για το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Super League για να δούμε πώς εφαρμόζονται. Έγιναν οι ανακοινώσεις και από το απόγευμα και μετά όπως όσοι παρακολουθούμε σε πρώτο χρόνο τα κρούσματα, ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα. Αποδεικνύεται και από το ρεκόρ κρουσμάτων. Θα ήταν λάθος μήνυμα. Αυτό αξιολόγησε ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: «Μοναδικός στόχος είναι η δημόσια υγεία»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συνέχισε λέγοντας: «Φανταστείτε ότι σήμερα την ίδια ώρα που τονίζουμε πώς να θωρακιστούμε, να κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Θα δίναμε το λάθος μήνυμα. Η εμπειρία και η προσήλωση των ανθρώπων είναι μοναδική. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από τη συζήτηση κι εμείς να γινόμαστε καλύτερα, αλλά και να φέρουμε το αποτέλεσμα που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα υγείας. Όταν την ίδια στιγμή που λαμβάνεται απόφαση αυξάνονται κρούσματα σε περιοχές που θα ανοίξουν γήπεδα -όπως τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη- και για λόγους ισονομίας, πρέπει να λάβουμε την απόφαση που πρέπει δείχνοντας αντανακλαστικά. Μοναδικός στόχος είναι η δημόσια υγεία», κατέληξε.

Υπενθυμίζουμε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε συνολικά 667 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα για τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/hardalias-epistrofi-filathlon-gipeda