LOADING

Type to search

Αυστηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή να επανέλθει η νομιμότητα στο έργο για την κατασκευή της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη

Κορινθία

Αυστηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή να επανέλθει η νομιμότητα στο έργο για την κατασκευή της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη

Share

Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε να τελειώσει η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη είμαστε εμείς, τα στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής, γιατί εμείς σχεδιάσαμε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία, πήραμε τις ανάλογες εγκρίσεις που απαιτούνται για να δημοπρατηθεί το έργο, το δημοπρατήσαμε, το συμβασιοποιήσαμε, αλλά εμείς επίσης είμαστε που με άριστη διαχείρηση των οικονομικών του Δήμου, εξασφαλίσαμε τα αναγκαία χρήματα που απαιτούνται για να γίνει άλλη μία ανάπλαση στο κέντρο της Κορίνθου, συνέχεια των αναπλάσεων που πραγματοποιήσαμε ως δημοτική αρχή και αλλάξαμε την εικόνα της Κορίνθου, όχι μόνο στο κέντρο της, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, στις συνοικίες, στα χωριά μας αλλάζοντας την φυσιογνωμία του Δήμου μας.
Ο « αγώνα ο δικός σας» είναι να παραδώσετε ένα κομμάτι του έργου, που αφορά μόνο στην πλατεία και αυτό ημιτελές, χωρίς να κατασκευαστούν οι πέργκολες, το κατάστημα, τα σκίαστρα , το συντριβάνι, χωρίς να τοποθετηθούν τα σωστά φωτιστικά, δένδρα και μάρμαρα, χωρίς να γίνει η ανάπλαση στην οδό Ερμού από την Αδειμάντου έως την Δαμασκηνού και των οδών της Εθνικής Αντίστασης και της Κύπρου μπροστά στην πλατεία.
Εσάς ο «μεγάλος σας αγώνας» είναι να μην κηρυχθεί έκπτωτος από το έργο ο εργολάβος της πλατείας και ας μην τελειώσει το έργο.
Χωρίς λόγο και αιτία ένα χρόνο τώρα δεν έχει ξεκινήσει με δική σας ευθύνη το έργο του Αστεροσκοπείου Στεφανίου που έχει αναλάβει ο ίδιος εργολάβος της πλατείας.
Ο παιδικός σταθμός στα Αθίκια κινδυνεύει να απενταχθεί από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά εσείς επιμένετε να μην ξεκινάτε το έργο, που έχει πάλι αναλάβει ο ίδιος εργολάβος της πλατείας .
Ο παιδικός σταθμός στον Αγιώργη στην Κόρινθο κινδυνεύει να απενταχθεί από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά εσείς επιμένετε να μην ξεκινάτε το έργο που έχει πάλι αναλάβει ο ίδιος εργολάβος της πλατείας .
Το δημοτικό σχολείο στην Αρχαία Κόρινθο επιλέξατε σκανδαλωδώς χάνοντας ο Δήμος 250.000 ευρώ να δοθεί κόντρα στις διακηρυγμένες αρχές σας στην δεύτερη σε ποσοστό έκπτωσης εταιρεία στον διαγωνισμό, για να μην χάσει πάλι, ο ίδιος εργολάβος της πλατείας.
Στέλνουμε αυστηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή να επανέλθει η νομιμότητα στο έργο για την κατασκευή της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη. Να σταματήσει με εγκληματικές και παράνομες πράξεις να πλήττει βάναυσα τα συμφέροντα του Δήμου Κορινθίων και να εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την έκπτωση του εργολάβου από το έργο της πλατείας, όπως και ο ίδιος κατά το παρελθόν έχει υποστηρίξει, ότι θα πράξει και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Είναι και καθήκον και υποχρέωση τους. Του θυμίζω ότι κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τις δημοτικές εκλογές σαφέστατα επέμενε ο κ. Νανόπουλος να δώσουμε μόνο ένα μήνα παράταση στις εργασίες της πλατείας και άμεσα να εκκινήσουμε διαδικασίες για την έκπτωση του. Του θυμίζω επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2019, έδωσε παράνομη παράταση των εργασιών ξεχνώντας αυτά τα οποία είχε πει κατά το παρελθόν. Και ξαναέδωσε και άλλες δύο φορές ο κ. Νανόπουλος παρατάσεις ξεχνώντας και πάλι τι έλεγε κατά το παρελθόν, ότι εύκολα αν ο εργολάβος δεν τελειώσει την πλατεία, σε 2 ή 3 μήνες μέσα από την διαδικασία της έκπτωσης του, θα πάμε στον επόμενο εργολάβο χωρίς καθυστέρηση για να ολοκληρώσει το έργο. Γνωρίζει από τον κ. Χρήστο Κορδώση εδώ και περίπου 5 μήνες ότι υπάρχει υποκατάσταση στην εργολαβία. Γιατί δεν κάνει το καθήκον και την υποχρέωση του να εκκινήσει διαδικασία έκπτωσης;
Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν γνώριζε και το λέμε κατηγορηματικά, ότι υπήρχε υποκατάσταση στο έργο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη. Η απλή γνωριμία πριν πολλά χρόνια με κάποιον δεν μπορεί να σημαίνει και γνώση των επαγγελματικών εργολαβικών και επιχειρηματικών του ασχολιών για να σοβαρευτείτε .
Τον προκαλούμε για άλλη μία φορά να αφήσει τα παπαγαλάκια του και αν έχει κάποιο στοιχείο με το οποίο αποδεικνύεται ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, γνώριζε ότι υπάρχει υποκατάσταση και δεν εκκίνησε τις διαδικασίες έκπτωσης να το καταθέσει δημόσια και τότε οι ευθύνες μας πράγματι θα είναι τεράστιες. Εμείς ως δημοτική αρχή μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις με έγγραφα προς τον εργολάβο να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, προχωρήσαμε στην διαδικασία έκπτωσής του λόγω παραβίασης του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου, μία διαδικασία που δυστυχώς ανακόπηκε από την σημερινή δημοτική αρχή. Αν γνωρίζαμε ότι υπήρχε υποκατάσταση, θα επιλέγαμε τον εύκολο δρόμο της έκπτωσης λόγω της υποκατάστασης που δεν δηλώθηκε, που οδηγεί χρονικά σε σύντομη έκπτωση του εργολάβου και τούτο γιατί δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να μπορέσει να αντιδράσει, σας ενημερώνουμε για να μαθαίνετε.
Η σύμβαση δεν είναι απαράδεκτη, αλλά αν επιμένετε σε αυτή την άποψή σας ότι είναι απαράδεκτη, σας θυμίζω ότι εσείς και ο σημερινός υποστηρικτής σας κ. Σταυρέλης, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή, πετύχατε να συμβληθεί ο Δήμος με την συγκεκριμένη εταιρεία. Σας θυμίζω ότι μας καταγγέλλατε για μεγάλο σκάνδαλο στην περίπτωση που ακούγαμε την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού. Σας θυμίζω ότι την άλλη μέρα και εσείς και ο κ. Σταυρέλης σε συνεντεύξεις σας, πανηγυρίζατε για την επιτυχία να επιβάλλετε στη δημοτική αρχή την σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία. Εμείς στην οικονομική επιτροπή αλλά και την επόμενη μέρα δηλώσαμε, ότι μακάρι να τελειώσει η πλατεία και ο Δήμος να εξοικονομήσει 500.000 € που μας καταγγέλλατε με δυνατή φωνή και εσείς και ο κ. Σταυρέλης, ότι θα χαρίζουμε στους εργολάβους. Δηλώσαμε όμως ταυτόχρονα ότι αμφιβάλλουμε αν με τόσο μεγάλη έκπτωση, θα καταφέρει ο συγκεκριμένος εργολάβος να τελειώσει το έργο της πλατείας. Όσο και να θέλετε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας τα θυμίζουμε. Το μόνο λάθος που έκανε η δημοτική αρχή Πνευματικού τότε ήταν ότι άκουσε τις φωνές σας που την κατηγορούσατε για σκάνδαλο, κι επέλεξε να ακούσει τη δική σας την πρόταση και όχι την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού, για την ανάδειξη ως κατασκευάστριας εταιρείας της Mac construction, κάτι που θέλετε να το ξεχνάτε όλο αυτό το διάστημα, γιατί αναδεικνύει τις ευθύνες σας και την σκοπιμότητα να μην γίνει το έργο μέχρι τις εκλογές. Θα σας θυμίζουμε επίσης, ότι τότε στην επιτροπή που ομόφωνα έλεγε να δοθεί στον τέταρτο μειοδότη συμμετείχε και σημερινός έμμισθος σύμβουλο σας, που κι αυτός είχε την άποψη να δοθεί στον τέταρτο μειοδότη, ,διότι έβλεπε και αυτός ότι δεν μπορούσε να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο με τέτοιες τεράστιες εκπτώσεις που είχαν δοθεί από τις τρεις πρώτες εταιρείες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Τότε αλήθεια γιατί δεν ακούσατε το σημερινό συνεργάτη σας; Μήπως δεν θέλατε να τελειώσει η πλατεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή; Εμείς απλά ερωτήματα βάζουμε και περιμένουμε μία απάντηση από εσάς και τους συνεργάτες σας.
Εμείς μιλάμε για εγκληματική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής που παραβιάζει το νόμο και με τις παράνομες αποφάσεις της, δίνει επιχειρήματα στον εργολάβο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη να διεκδικήσει στο μέλλον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.Η διαδικασία των διεκδικήσεων από τον Δήμο έχει ήδη αρχίσει. Σταματήστε να δίνετε όπλα στον εργολάβο ακόμα και με την τελευταία δήλωση σας που -αν είναι δυνατόν- λέτε ότι κακώς του επιβάλλονται ποινικές ρήτρες ,δηλαδή εσείς αν αντιλαμβάνεστε ουσιαστικά λέτε, ότι δεν έχει ευθύνη για τις καθυστερήσεις ο εργολάβος αλλά ο Δήμος. Ανασκευάστε τις δηλώσεις σας, γιατί βλάπτετε εγκληματικά τα συμφέροντα του Δήμου, γιατί στο επόμενο στάδιο ο Δήμος θα αντιμετωπίσει διεκδικήσεις που θα κατατεθούν και στα αρμόδια δικαστήρια και είναι κρίμα να προστεθούν ως επιχειρήματα από την πλευρά τους, τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις που έχουν γίνει από εσάς .
Για αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις και τα αδιέξοδα υπεύθυνη είναι η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Νανόπουλου , που θα κληθεί να απολογηθεί στο μέλλον για τις παράνομες πράξεις και παραλήψεις της και την ζημιά που έχει προκαλέσει και προκαλεί στον Δήμο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ