LOADING

Type to search

Fake news ξεσήκωσε τους Ρομά σε όλη την Ελλάδα

Πελοπόννησος

Fake news ξεσήκωσε τους Ρομά σε όλη την Ελλάδα

Share

Επεισόδια και αποκλεισμοί δρόμων σε Αττική, Πελοπόννησο, Βόλο, Αγρίνιο και Λαμία το βράδυ της Παρασκευής από Ρομά για τον θάνατο 18χρονου ομόφυλου από τα πυρά ενός 64χρονου στη Μεσσήνη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά, Ευθύμη Δημητρίου, όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του 64χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, μια ψευδής είδηση στο Tik Tok ότι ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ήταν η αιτία να συγκεντρωθούν εκατοντάδες εξαγριωμένοι Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας και να προκαλέσουν ένα πραγματικό χάος.

Οι Ρομά που βγήκαν στους δρόμους ζητούσαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην πέσει στα «μαλακά» ο 64χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν διαπίστωσε ότι ο 18χρονος είχε παραβιάσει την ιδιοκτησία του….

Το ντόμινο των συγκεντρώσεων και των επεισοδίων ξεκίνησε στην Πελοπόννησο σε μια σειρά πόλεων και ακολούθησαν περιοχές στη Λαμία, στην Αιτωλοακαρνανία και στο Βόλο.

Συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων πραγματοποιήθηκαν και στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην Αργολίδα , στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.
Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και αντικείμενα ώστε να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία….