LOADING

Type to search

Οι ενέργειες από το χαμόγελο του παιδιού για τον COVID-19

Επικαιρότητα

Οι ενέργειες από το χαμόγελο του παιδιού για τον COVID-19

Share


Ανακοίνωση αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού σε Σπίτι του Οργανισμού

Σε ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ.Κώστας Γιαννόπουλος με αίσθημα ευθύνης ενημέρωσε την ελληνική κοινωνία για τα θετικά κρούσματα σε παιδιά και εργαζόμενη σε Σπίτι του Οργανισμού, που βρέθηκαν σήμερα 2 Οκτωβρίου κατόπιν tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και τα τέσσερα άτομα που βρέθηκαν θετικά είναι καλά στην υγεία τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος, παρουσίασε το ιστορικό βάσει του οποίου:

Την Κυριακή 27/09, το βράδυ, ένα από τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι εμφάνισε πυρετό. Αυτόματα, μπήκε σε καραντίνα ακολουθώντας όλες τις οδηγίες απομόνωσης που τηρούνται στα σπίτια του Οργανισμού από την έναρξη της πανδημίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, όπου λάβαμε οδηγίες και κατευθύνσεις.

Τη Δευτέρα 28/9, εργαζόμενη στο σπίτι και εκτός βάρδιας εμφάνισε πυρετό, η οποία και παρέμεινε σπίτι της.

Την Τετάρτη 30/9 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, επισκέφθηκε το σπίτι, πραγματοποίησε testsδειγματοληπτικά σε συνολικά 19 άτομα.

Σήμερα, Παρασκευή 02/10, ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΔΥ ότι συνολικά τέσσερα άτομα, τρία παιδιά και μία εργαζόμενη βρέθηκαν θετικοί.

Στο τρίωρο που ακολούθησε της παραπάνω ενημέρωσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε εκ νέου το Σπίτι του Οργανισμού, όπου και πραγματοποίησε tests σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους. Παραμένουμε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

Το σπίτι μπαίνει σε 14ημερη καραντίνα

Ολοκληρώνεται η απολύμανση του Σπιτιού από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού καθώς και των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά και τους εργαζόμενους του από 27/9 έως και σήμερα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ξεκινήσει την καταγραφή όλων των επαφών των παιδιών και εργαζομένων του Σπιτιού, ευελπιστώντας να συνδράμει έτσι στη διαδικασία ιχνηλάτισης που πρέπει να κάνει ο ΕΟΔΥ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού επικοινώνησε με το γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, την Περιφέρεια Αττικής καθώς και τον Δήμαρχο της περιοχής που βρίσκεται το Σπίτι.

Ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε ότι «Το  Χαμόγελο του Παιδιού» τηρεί από την αρχή της πανδημίας πολύ αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και των εργαζομένων σε αυτά. Έχει ενημερώσει σχετικά όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη να επισπεύδονται οι διαδικασίες σε χώρους όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη και με σοβαρές επιπτώσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων testsμετά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα, την ανάγκη άμεσης και λεπτομερούς ιχνηλάτισης, την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του ΕΟΔΥ στις κρίσιμες ανάγκες φορέων όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου εδώ.