LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα των Συλλόγων Γονέων της Κορίνθου για άμεσες προσλήψεις στην καθαριότητα των Σχολείων

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα των Συλλόγων Γονέων της Κορίνθου για άμεσες προσλήψεις στην καθαριότητα των Σχολείων

Share
Με Αναφορά που καταθέτει προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.Γιώργος Ψυχογιός, φέρνει στη Βουλή έγγραφο που του κοινοποιήθηκε και υπογράφεται από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Δ.Δ. Κορίνθου, με το οποίο διατρανώνουν την επείγουσα ανάγκη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν σχετικά, μετά από πολλές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κορινθίων μέχρι και παραμονές της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του, η έλλειψη συντονισμού Κράτους και Δήμου, οδήγησαν στην καθυστερημένη πρόσληψη αυτού του ελάχιστου, μη ικανού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής, αριθμού καθαριστριών.

Με βάση τα παραπάνω, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ανέλαβαν με τη βοήθεια γονέων να καθαρίσουν μόνοι τους τα σχολεία χρησιμοποιώντας χρήματα του Συλλόγου τους, ενώ αυτή τη στιγμή, όπως προκύπτει από ενημέρωσή τους από τους Διευθυντές των σχολείων, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τηρηθεί επαρκώς το Υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία λόγω της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας.

Όλα αυτά που καταγγέλλονται από τους Συλλόγους συμβαίνουν τον 21ο αιώνα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας από το «επιτελικό» κράτος της κυβέρνησης, που έχει αφήσει εντελώς εκτεθειμένα και χωρίς καμία ενίσχυση τα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, τα νοσοκομεία της χώρας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η δυναμική στήριξη στα αιτήματα των γονέων για μόνιμες προσλήψεις πλήρους απασχόλησης στην καθαριότητα είναι δεδομένη και αυτονόητη, όπως και στον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν σύγχρονα σχολεία με ασφάλεια και αύξηση προσωπικού και πόρων για την συνολική αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τους κ. κ. Υπουργούς: Εσωτερικών & Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας στα Σχολεία της Κορίνθου καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων. Ζητούν άμεσες προσλήψεις.

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός καταθέτει ως Αναφορά το από 28/09/2020 έγγραφο που υπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Δ. Δ. Κορίνθου σχετικά με την άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Όπως επισημαίνουν στο έγγραφό τους, μετά από πολλές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κορινθίων, μέχρι και παραμονές της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και παρόλο τις διαβεβαιώσεις του, η έλλειψη συντονισμού Κράτους και Δήμου, οδήγησαν στην καθυστερημένη πρόσληψη αυτού του ελάχιστου, μη ικανού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής, αριθμού καθαριστριών.

Αποτέλεσμα ήταν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να αναγκαστούν να καθαρίσουν, με τη βοήθεια γονέων, μόνοι τους τα σχολεία χρησιμοποιώντας χρήματα του Συλλόγου τους!

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, και μετά από ενημέρωσή τους από τους Διευθυντές των σχολείων, προκύπτει ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τηρηθεί επαρκώς το Υγειονομικό πρωτόκολλο καθαριότητας στα σχολεία και βασική αιτία είναι η έλλειψη ικανού αριθμού καθαριστριών.

Επικαλούνται επίσης το υπ’αρ.: Φ.7/ΦΜ/116473/Δ1 /7.9.2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο καθορίζονται τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού  (COVID-19) που αναφέρει ότι: “Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων…», καθώς και το υπ’ αρ.: 3324/20 ΦΕΚ “Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους”.

Κατόπιν των ανωτέρω, επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητούν:

Τη μόνιμη πρόσληψη καθαριστριών, μία (1) καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης (6,5 ωρών) για τα 6θέσια Δημοτικά και δύο (2) καθαρίστριες για τα 12θέσια Δημοτικά, προκειμένου  να καλύπτεται ολόκληρο το διδακτικό ωράριο από τις 8.00 έως τις 16.00.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2020                                              

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ