LOADING

Type to search

411 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο – Δύο νέοι θάνατοι – 89 διασωληνωμένοι

Επικαιρότητα

411 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο – Δύο νέοι θάνατοι – 89 διασωληνωμένοι

Share

Τα σημερινά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 411 νέες μολύνσεις του Covid-19 και δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Από αυτά τα 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.886, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 28 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 214 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας φτάνουν τους 393.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:
με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
με κάθειρξη έως τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Το συγκεκριμένο γηροκομείο είναι το 7ο στο οποίο καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμένεας αναφερόμενος στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Οι υγειονομικές αρχές, από την αρχή της πανδημίας, έχουν λάβει ειδικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας και ισχύει αυστηρό πρωτόκολλο.