LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Να προστατευθεί άμεσα και πλήρως η πρώτη κατοικία. Τροπολογία στη Βουλή

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Να προστατευθεί άμεσα και πλήρως η πρώτη κατοικία. Τροπολογία στη Βουλή

Share


Τροπολογία
που συζητείται σήμερα, 28/09, στη Βουλή κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναστολή της διαδικασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η τροπολογία αφορά στους οφειλέτες που έχουν υποθηκευμένο ακίνητο που νοείται ως κύρια κατοικία και χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση των στεγαστικών τους αναγκών και προβλέπει αναστολή μέχρι 31/12/2020 των πάσης φύσεως ατομικών καταδιωκτικών μέσων εναντίον οφειλετών που βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των δόσεων των δανείων τους τα οποία συνδέονται με το ακίνητο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατέθεσαν την τροπολογία στο κοινοβουλευτικό Σώμα σημειώνουν: «Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση σήμερα καθίσταται περισσότερο από αναγκαία, αφού η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ως συνεπεία αυτής η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση και χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα πρόθυρα οικονομικής ασφυξίας».

Προσθέτουν δε κατηγορηματικά πως: «Είναι απαραίτητο να υπάρξει μέριμνα και ένα πλέγμα ρυθμίσεων προκειμένου να καλυφθεί το θεσμικό κενό που υπάρχει σήμερα σχετικά με την προστασία της κύριας κατοικίας. Το θεσμικό αυτό κενό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνεται μόνο στις προθέσεις των Τραπεζών και των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια».