LOADING

Type to search

Σύσκεψη στην Περιφέρεια σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στη Λακωνία

Επικαιρότητα

Σύσκεψη στην Περιφέρεια σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στη Λακωνία

Share


Σύσκεψη για θέματα υγείας υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε στην Τρίπολη το πρωί σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα μεταξύ μεταναστών – εργατών γης.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ήδη οργανώθηκε ο χώρος για την απομόνωση των μεταναστών οι οποίο δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει στο σύνολό τους τα έξοδα διατροφής και άλλων άμεσων αναγκών που θα προκύψουν.

Παράλληλα, τονίστηκε εκ νέου ότι η όποια μετακίνηση των μεταναστών προς τον τόπο εργασίας τους θα επιτραπεί από μεθαύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και μόνο μετά από επίδειξη εκ μέρους τους εγγράφου το οποίο θα πιστοποιεί ότι είναι αρνητικοί στον έλεγχο για τον κορονοϊό.

Οσονούπω δε, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ξεκινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η ιχνηλάτηση των ντόπιων εργοδοτών.

 

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Στο μεταξύ, τις περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Τα στελέχη του εν λόγω κλιμακίου, ειδικότερα, επισκέφθηκαν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου είχαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Σκοπός της επίσκεψη ήταν η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.