LOADING

Type to search

Συνάντηση αντιπροσωπίας του ΜέΡΑ 25 Κορινθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Πολιτική

Συνάντηση αντιπροσωπίας του ΜέΡΑ 25 Κορινθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Share


Πραγματοποιήθηκε  σήμερα 27 Αυγο
ύστου συνάντηση αντιπροσωπίας του ΜέΡΑ 25 Κορινθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή.

Με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη συζητήσαμε καταρχάς το θέμα της συστηματικής και οργανωμένης παρέμβασης στον Ισθμό της Κορίνθου. Επισημάναμε την ανάγκη οι όποιες παρεμβάσεις να γίνουν οργανωμένα και με μακρόπνοο σχεδιασμό ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τόσο τη δυναμική του αρχαιολογικού χώρου  (Αρχαία  Δίολκος) όσο και τον περιβάλλοντα χώρο και τα περιουσιακά στοιχεία της Διώρυγας (οικόπεδα, κτήρια κ.λπ.) και το κατεξοχήν έργο της ίδιας της Διώρυγας και της συντήρησής της. Η Διώρυγα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της νεότερης ιστορίας μας και παράλληλα ένα έργο που λειτουργεί καθημερινά εξυπηρετώντας χιλιάδες ανθρώπους. Αν οι παρεμβάσεις αυτές δεν γίνουν ολοκληρωμένα και με σχέδιο το ίδιο το έργο κινδυνεύει πολλαπλά.

Συζητήσαμε στη συνέχεια το θέμα της παλιάς γραμμής του ΟΣΕ που περιήλθε στη ευθύνη της  Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τονίσαμε την ανάγκη να προστατευτεί η ίδια η γραμμή και να μη ληφθούν βιαστικές αποφάσεις που θα δημιουργήσουν τετελεσμένα. Η ίδια η γραμμή αποτελεί ένα ανεκτίμητο ιστορικό και περιουσιακό στοιχείο το οποίο πρέπει να αποτελεί και την κύρια μέριμνα της όποιας παρέμβασης.

Τέλος συζητήσαμε το θέμα της στέγασης του Διοικητηρίου με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας να ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή του νέου διοικητηρίου στο πρώην στρατόπεδο της Ποσειδωνείας. Εκφράσαμε την αντίθεση μας στην απόφαση αυτή, γιατί θεωρούμε ότι ο χώρος που πρέπει να αξιοποιηθεί γι αυτό το σκοπό, όπως και για την κάλυψη της στέγασης και άλλων δημόσιων υπηρεσιών –αστυνομία, πυροσβεστική, κ.λπ.- είναι ο χώρος του πρώην 6ου  Συντάγματος Πεζικού, όπως έχουμε επισημάνει και σε προγενέστερη ανακοίνωσή μας.Συμμεριζόμαστε την ανάγκη να σταματήσει η αιμορραγία του κρατικού χρήματος (στην Κορινθία ξοδεύουμε ετησίως 600.000 ευρώ (!) σε ενοίκια για τις δημόσιες υπηρεσίες)  αλλά είναι επιβεβλημένη ανάγκη να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα το χώρο του πρώην 6ου Συντάγματος Πεζικού για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτήν μας τη θέση είμαστε αμετακίνητοι και καλούμε συντεταγμένα όλους τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες να συνταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, καθώς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους και φορείς να πάρουν ξεκάθαρα θέση υπέρ της πρότασης μας. Τόσο η χώρος της Ποσειδωνίας, όσο και όποιος άλλος ιδιόκτητος χώρος της Περιφέρειας, μπορεί να αξιοποιηθεί για ποικίλες άλλες χρήσεις (χώροι άθλησης, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, πάρκο κ.λπ.).

Θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας τόσο με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, όσο και με άλλους φορείς της αυτοδιοίκησης, γιατί θεωρούμε ότι τέτοιες συναντήσεις συμβάλλουν τόσο στην ενημέρωση όλων μας, όσο και στην δυνατότητα μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να επιτευχεί κάποιο καλό αποτέλεσμα στα θέματα που μας αφορούν όλους και όλες.