LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός για ΚΔΑΠ: Να αρθεί άμεσα ο άδικος αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός για ΚΔΑΠ: Να αρθεί άμεσα ο άδικος αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών

Share

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική που περικόπτει μεγάλο αριθμών θέσεων παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τη νέα σχολική χρονιά.

Η αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ αποκλείει χιλιάδες παιδιά, πολλά εκ των οποίων με αναπηρία (μόνο το 35% του συνολικού φετινού προϋπολογισμού των vouchers μπορεί να διατεθεί προς αυτά!) από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία(ΚΔΠΑμεΑ).

Πέραν όμως από τις οικογένειες και τα παιδιά κινδυνεύουν να απολυθούν και χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτά από 7 έως και 18 χρόνια.

Το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προνοήσει ώστε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους να πάρουν voucher για βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Γι αυτό αύξησε όσο χρειαζόταν  από εθνικούς πόρους τον προϋπολογισμό του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και έτσι μέσα σε μια τετραετία από τα 79.000 vouchers του 2015 φτάσαμε στα 155.000το 2019.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει άμεσα τη δαπάνη για τα ΚΔΠΑ και ΚΔΑΠμεΑ, κατά τα 97 εκ που απαιτούνται, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά, με αναπηρία και μη, που έχουν φάκελο πλήρη ως προς τις προϋποθέσεις, αλλά και να σταματήσει ο εμπαιγμός των δημοσίων υπαλλήλων που ακόμη περιμένουν την προκήρυξη των πολυδιαφημισμένων vouchers για να προγραμματίσουν τη ζωή τους στη νέα σχολική χρονιά.

Η αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης δεν μόνο θίγει οικογένειες και εργαζόμενους αλλά προσβάλει όλη την κοινωνίακαι πρέπει να ανατραπεί.