LOADING

Type to search

Ικανοποίηση από την πορεία των έργων πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού

Πολιτική

Ικανοποίηση από την πορεία των έργων πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού

Share


Η πορεία του συνόλου των έργων αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξετάστηκε στη συνάντηση εργασίας που είχαν στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου την έδρα της Περιφέρειας, συνοδευόμενη από τον γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Διδασκάλου και άλλα στελέχη.

Στη συνάντηση, με τους αντιπεριφερειάρχες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες διαπιστώθηκε -όπως τονίστηκε μετά την ολοκλήρωσή της- η σε γενικές γραμμές ικανοποιητική εξέλιξη των έργων στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την επίλυση όποιων προβλημάτων διαπιστώθηκαν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η υπουργός και ο περιφερειάρχης υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας, με αντικείμενο την εκπόνηση της μελέτης για την επισκευή του Κάστρου της Κορώνης, έργο για το οποίο -όπως σημείωσε ο Π. Νίκας- υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή του, μετά την ολοκλήρωση και την έγκριση της εν λόγω μελέτης. Παράλληλα, διασφαλίστηκαν οι πιστώσεις για την υλοποίηση του έργου του Μουσείου Χώρας. (Αναλυτικοί πίνακες με τα έργα που εξετάστηκαν στη σημερινή συνάντηση, ανά Περιφερειακή Ενότητα, παρατίθενται στο τέλος του εν λόγω κειμένου).

Μετά τις δηλώσεις, ο περιφερειάρχης επέδωσε στην υπουργό συμβολικά δώρα, ελαιόλαδο και κρασί, παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση, παρουσία και του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, μετείχαν, από την πλευρά της Περιφέρειας, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την πλευρά του υπουργείου συμμετείχαν, ο γ.γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η Ελενα Κουντούρη προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η Τζούλια Παπαγεωργίου προϊσταμένη Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο Θεμιστοκλής Βλαχούλης Διευθυντής Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, η αρχαιολόγος Αικατερίνη Μπίχτα, ο δικηγόρος Παναγιώτης Χίνης, η συνεργάτιδα της υπουργού Ελισσάβετ Μπαργκ καθώς και ο Γιάννης Μυλωνάς προϊστάμενος Μονάδας Β1 Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ υπουργείου Πολιτισμού.