LOADING

Type to search

Καιρός: 4.700 κεραυνοί σήμερα, ενώ το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 42 βαθμούς

Καιρός

Καιρός: 4.700 κεραυνοί σήμερα, ενώ το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 42 βαθμούς

Share


Από τη μία το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» σήμερα, λόγω καύσωνα, από την άλλη όμως καταγράφηκαν περίπου 4.700 κεραυνοί σε όλη τη χώρα, καθώς σε κάποιες περιοχές χάλασε ο καιρός.

 

Σε αρκετές περιοχές έβρεξε μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ «μπουρίνι» χτύπησε και την Αττική. Τις βροχοπτώσεις συνοδεύει σχετικά έντονη κεραυνική δραστηριότητα, σύμφωνα με το meteo. Μάλιστα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 19:00 κατέγραψε περίπου 4.700 κεραυνούς. Από αυτούς, οι 10 εντοπίζονται στην Αττική.

 

Πηγή meteo

 

Παράλληλα όμως επικράτησαν και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της χώρας, όπως αναμενόταν. Η μεγαλύτερη τιμή καταγράφηκε στο Κρανίδι, όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 41,8 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

 

Πηγή meteo

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για αυτό το σαββατοκύριακο. Τις επόμενες ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και από τη νύχτα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

 

Αύριο, Κυριακή, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες- κατά τόπους ισχυρές- μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.

 

Σποραδικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και στην Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3-5 βαθμούς.

Πηγή : https://www.google.gr/amp/s/m.lifo.gr/now/greece/291747/kairos-4-700-keraynoi-simera-eno-to-thermometro-aggikse-toys-42-vathmoys%3famp