Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Πολιτική

Ν.Σταυρέλης:Είμαστε πολύ πολύ μακριά ακόμα να παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες WIFI στους δημότες μας

Μοιραστείτε


Νίκος Στευρέλησ:Δήμος Κορινθίων: Υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες διαδικτύου στο κέντρο της πόλης
Ακούσαμε τον Δήμαρχο σε συνέντευξη τύπου να μιλά για ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου κλπ
Εμείς από την πλευρά μας απλά αναφέρουμε ότι το δωρεάν WIFI σε τρεις πεζόδρομους στο κέντρο της Κορίνθου είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ασύρματα Ευρυζωνικά Δίκτυα WiFi4EU), ύστερα από αίτηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στις αρχές του 2019, σύμφωνα με την οποία στο Δήμο μας δόθηκε voucher αξίας 10.000 €, το οποίο υλοποιήθηκε με την επίβλεψη του ΚΕΠΕ, όχι από το Δήμο Κορινθίων.
Είμαστε πολύ πολύ μακριά ακόμα να παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες WIFI στους δημότες μας μαζικά και σε μεγάλη έκταση.
Τέτοιο πρόγραμμα προς το παρόν δεν υπάρχει.
Άσχετο το γεγονός της τοποθέτησης με ιδιωτική πρωτοβουλία από την WIND δικτύου οπτικών ινών υψηλών ταχυτήτων, όπως άλλωστε γίνεται αυτή τη στιγμή και από την COSMOTE (με αναστάτωση βεβαίως στο κέντρο της πόλης) για καθαρά επιχειρηματικούς σκοπούς και σωστά κατά την άποψή μας.
Ο Δήμος δεν σχεδίασε και δεν υλοποίησε καμία δράση. Με χαρά θα περιμένουμε να ενταχθούμε ως Δήμος για δωρεάν παροχή υπηρεσιών διαδικτύου πάσης φύσεως σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, αλλά και επιπλέον να αξιοποιήσει τα αρκετά εκατομμύρια που έχει επενδύσει τα προηγούμενα 10 χρόνια σε Ευρυζωνικά Δίκτυα και Μητροπολιτικά Δίκτυα Οπτικών Ινών.
Τα 10 σημεία ελεύθερης πρόσβασης στους τρεις πεζόδρομους σαφώς και δεν αλλάζουν την εικόνα του Δήμου. Τα είχαμε πάλι στο παρελθόν επί αειμνήστου αντιδημάρχου Γιάννη Ανδρέου και σε λίγο διάστημα σταμάτησε η λειτουργία τους. Εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο.
Ευτυχές βέβαια το γεγονός ότι ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παπαϊωάννου και βοήθησε τεχνικά αλλά και σε δωρεά για ελεύθερο WIFI για τη πλατεία Περιβολάκια προέβη ως επιχειρηματίας πριν γίνει αντιδήμαρχος.

Ακολουθεί και το Δ.Τ που λάβαμε για τις υψηλές προδιαγραφές στις υπηρεσιεσ διαδικτύου στο κέντρο της πόλης από όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Β.Νανόπουλος:

Την δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν, ελεύθερη και σε υψηλές ταχύτητες πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου WiFi, έχουν πλέον οι δημότες και οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου της πόλης της Κορίνθου, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σταδιακά η Δημοτική Αρχή με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας.

«Η εικόνα του δήμου αλλάζει. Γίνεται σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη μέσα από έργα και παρεμβάσεις που εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην παρουσίαση του δικτύου σήμερα το μεσημέρι, ανακοινώνοντας την λειτουργία του δικτύου στο κέντρο της Κορίνθου αλλά και τον σχεδιασμό για την επέκταση του ευρύτερα του κέντρου αλλά και σε σημεία αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Ο ρόλος μου ήταν βοηθητικός και πιεστικός ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαιωάννου, με τον Δήμαρχο να σημειώνει πως «από πλευράς μου θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και όλα τα πρόσωπα με τις ικανότητες και τις γνωριμίες που έχουν ώστε να λειτουργήσουμε σε όφελος του δήμου και των πολιτών.

Tο ΝΕΟ ασύρματο δίκτυο WiFi στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου περιλαμβάνει 10 σημεία πρόσβασης(access points) και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων WiFi4EU. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών κατόπιν της σύνδεσης τους στην πύλη εισόδου WiFi4EU και την εμφάνιση της σελίδας  www.korinthos.gr