LOADING

Type to search

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- Π.ΝΙΚΑΣ

Πολιτική

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- Π.ΝΙΚΑΣ

Share


Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς τα μεγάλα έργα υποδομής, προκειμένου η περιοχή αυτή να βαδίσει σύμφωνα με τις αναμφισβήτητες δυνατότητες που διαθέτει, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης
Νίκας στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη τηνΠέμπτη 16 Ιουλίου.

Ο περιφερειάρχης είχε στο γραφείο του συνεργασία με τον υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Βλάση, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, άλλα στελέχη του υπουργείου, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου.

Μετά την συνεργασία των δύο πλευρών, παρουσία αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν δηλώσεις τόσο από τον υπουργό Κ. Καραμανλή, όσο και από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, ενώ χαιρέτισε και ο υφυπουργός Κ. Βλάσης.

Ακολούθησε η υπογραφή -από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου- του χρησιδανείου προς την Περιφέρεια της ανενεργού μετρικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, συνολικού μήκους περί τα 60 χιλιόμετρα, ο χώρος της οποίας θα διαμορφωθεί σε οικολογικό – περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο, σε εφαρμογή του μάστερ πλαν που θα αρχίσει σύντομα να εκπονείται.

Στον υπουργό, ο περιφερειάρχης επέδωσε αντίγραφο του εμβλήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενός αναγλύφου με τον μυθικό ήρωα Πέλοπα, καθώς και εκδόσεις οδηγών και βιβλίων σχετικά με τις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.