LOADING

Type to search

Ικανοποίηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Πολιτική

Ικανοποίηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Share

 

Σειρά θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Π. Νίκας το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη, στην Τρίπολη, εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, τόνισε ωστόσο πως οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και στον χρόνο που πρέπει.

“Σκοπός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ήταν ο συντονισμός με την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τα μείζονα ζητήματα προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι του ενεχείρισε υπόμνημα με προγραμματισμένες δράσεις και έργα σε 15 τουλάχιστον τομείς.

Ο Π. Νίκας συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συζήτησε αφ’ ενός το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στο τμήμα που αφορά τις Περιφέρειες και αφ’ ετέρου τα αδιέξοδα της απλής αναλογικής και την ανάγκη κατάργησής της, αλλά και την πρόοδο της διαδικασίας για τις θεσμικές μεταβολές ως προς την ενίσχυση των Περιφερειών με την μεταφορά σε αυτές μη κυβερνητικών αρμοδιοτήτων που τώρα έχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα και την επαρκή χρηματοδότησή τους.