LOADING

Type to search

«Βεντέτα» δελτίων τύπου για τα ελαιόδεντρα στο Περιγιάλι

Πολιτική

«Βεντέτα» δελτίων τύπου για τα ελαιόδεντρα στο Περιγιάλι

Share

 Απάντηση από τον Δήμαρχο Κορινθίων Β.Νανόπουλο για τα ελαιόδεντρα στο Περιγιάλι

Εργασίες καθαρισμού εκτελεί ο Δήμος Κορινθίων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του στο Περιγιάλι Κορινθίας. Οι εργασίες οι οποίες θα επιτρέψουν στο δήμο να αξιοποιήσει  το χώρο και να δημιουργησει εκεί  «πράσινη γωνιά» την οποίαν η περιοχή έχει ανάγκη, αθλητικό χώρο (ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) για το οποίο επίσηςυπάρχει ανάγκη, επέβαλαν μεταξύ άλλων και την κοπή μέρους των ελαιόδεντρων.

Στα όσα ψευδώς και τεχνιέντως δημοσιεύονται τις δυο τελευταίες ημέρες με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της δημοτικής αρχής και των ενεργειών της απαντούμε:

Τα δέντρα που κόπηκαν ήταν γερασμένα και κούφια και ως εκ τούτου έπρεπε να κοπούν
Ο αριθμός που αναφέρεται από τους «επικριτές» είναι ψευδής και δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό των δέντρων που κρίθηκε αναγκαίο να κοπούν.
Ο Δήμος θα προχωρήσει στην εκποίηση της ξυλείας που προκύπτει μέσω πλειστηριασμού αλλά και στην απόδοση, εφόσον προκύψει ανάγκη, σε συμπολίτες που την έχουν ανάγκη.

Τέλος, καλούμε τον κ.Πνευματικό να είναι περισσότερο προσεκτικός στις αναφορές και τους δημόσιους χαρακτηρισμούς του περι σκανδάλου αφού μέχρι και πέρυσι τα κέρδη από τα ελαιόδεντρα του κτήματος ιδιοκτησίας του δήμου, εισέπρατε εκλεγμένος σύμβουλος της παράταξής του.

Ο Δήμος Κορινθίων και η νέα δημοτική αρχή, με σεβασμό στους νόμους, το περιβάλλον και τις ανάγκες των περιοχών προχωρούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες για την προστασία, ευημερία και ανάπτυξη των ανωτέρω.

Ο λαικισμός και η δημιουργία εντυπώσεων δεν αποτελούν επιλογή για εμάς. Επιλογή είναι η παραγωγή έργου, η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών και η αλήθεια.

Σας παραθέτουμε και την άποψη του κυρίου Πνευματικού :

ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Ο κ. Νανόπουλος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για την κοπή του ελαιώνα του Δήμου σε δυό σημεία στο Περιγιάλι.Σήμερα κάλεσα την αστυνομία να καταγράψει το γεγονός, διότι η παράνομη κοπή συνεχιζόταν, η οποία και προσήλθε και κατέγραψε το έγκλημα οικονομικό και οικολογικό που ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή του. Ο κ. Νανόπουλος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Κωτσάκο Χάρη που μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκε ότι εκτελεί το έργο, διότι έχει πάρει εντολή και άδεια απο τον κ. Νανόπουλο.Στο τηλέφωνο από ότι μου αναφέρθηκε από τον αστυνομικό που συνομίλησε με τον κ. Νανόπουλο ( ήμουν δίπλα κατά την συνομιλία) απο την τηλεφωνική συσκευή του κ. Κωτσάκου, του αναφέρθηκε ότι ο κ. Κωτσάκος εκτελεί εντολές του. Προφανώς ο κ. Νανοπουλος δεν ζήτησε (έμμεσα προκύπτει ) να κρατηθούν οι ´δράστες´ και ως όφειλε να υποβάλλει μήνυση. Όλοι καταλαβαίνουν γιατί. Εμείς καλούμε τον κ. Νανόπουλο να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου, αν έλεγε αλήθεια στο ΔΣ ότι δεν ξέρει τίποτα και να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον των ´´δραστών´´ που κατεγράφησαν από την αστυνομία . Σε αντίθετη περίπτωση έχει υποπέσει σε σοβαρότατα ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα παράβασης καθήκοντος κλπ. Η ζημιά του δήμου ξεπερνά μόνο για την αξία του Ελαιώνα σε δύο ιδιοκτησίες του Δήμου στο Περιγιάλι το ποσό των 80000 ευρώ. Εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου. Κατέστρεψαν δύο ελαιώνες χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν γνωρίζουν πολύ καλά, ότι και για την κοπή ακόμη και σε ένα δένδρο απαιτείται απόφαση ΔΣ.