LOADING

Type to search

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην ορκωμοσία του δημάρχου Κορινθίων, “προτεραιότητα η αντιμετώπιση της διάβρωσης στον Κορινθιακό Κόλπο”

Κορινθία Οικονομία Πολιτική

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην ορκωμοσία του δημάρχου Κορινθίων, “προτεραιότητα η αντιμετώπιση της διάβρωσης στον Κορινθιακό Κόλπο”

Share


Η αντιμετώπιση της διάβρωσης στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου αποτελεί το κορυφαίας προτεραιότητας έργο, όχι μόνο για την Κορινθία, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον σύντομο χαιρετισμό του, σήμερα Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στην Κόρινθο, μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Κορίνθου Νίκου Σταυρέλη.

Επισήμανε ταυτόχρονα και την ανάγκη να ολοκληρωθεί πλέον η σχετική μελέτη από το αρμόδιο υπουργείο, μετά από περίπου 10 χρόνια που εκπονείται, προσθέτοντας πως πρόκειται για έργο το οποίο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο περιφερειάρχης, στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου -την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης”-, ευχήθηκε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να παραχθεί έργο που θα ωφελήσει τον τόπο και τους πολίτες, ενώ αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον Βασίλη Νανόπουλο, τον απερχόμενο δήμαρχο και πλέον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Μίλησε, επίσης, για την άριστη συνεργασία και με τον μητροπολίτη Κορίνθου.

Παράλληλα, ωστόσο, ο Π. Νίκας εξέφρασε αφ’ενός τη λύπη του για το γεγονός ότι ως προς την αυτοδιοίκηση -και των δύο βαθμών- έχει θεσμοθετηθεί από την πολιτεία η διάθεση ελάχιστων πόρων και αφ’ ετέρου έντονο προβληματισμό από την διαπίστωση ότι σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζεται, δυστυχώς, η διάθεση πιστώσεων “από την πίσω πόρτα” και “συχνά γα έργα δευτερεύουσας σημασίας”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο που παρήγε στην Κορινθία η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή κατά την τελευταία τετραετία, μιλώντας ενδεικτικά για ορισμένες βασικές παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων οι 5 οδικοί κόμβοι στην ευρύτερη περιοχή Κορίνθου και Λουτρακίου, στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, στον δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα, όπως και για το περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Λέχαιο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής, αυτοδιοικητικοί και των δύο βαθμών, εκπρόσωποι φορέων κ.α.