LOADING

Type to search

Αίθριος καιρός σήμερα – Ανεβασμένη η θερμοκρασία

Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα – Ανεβασμένη η θερμοκρασία

Share

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και τις θερμές ώρες στα βόρεια και δυτικά ορεινά, δυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή περιμένουμε την Πέμπτη 11/06/2020.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά, στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 23 βαθμούς), 17 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 29 βαθμούς), 19 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και 21 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες .
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6, στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: cnn.gr