LOADING

Type to search

Εξαρθρώθηκε σπείρα με ληστεία και κλοπές στην Ηλεία

Πελοπόννησος

Εξαρθρώθηκε σπείρα με ληστεία και κλοπές στην Ηλεία

Share

Με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή του Πύργου Ηλείας δυο Έλληνες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Ηλείας, για ληστεία που είχαν διαπράξει πριν από τρεις μήνες. Τα ξημερώματα της Πέμπτης συνελήφθη στην Φυλή Αττικής ένας ακόμη συνεργός τους.

Τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου, τρεις κακοποιοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά και γάντια διέρρηξαν το σπίτι ενός ζευγαριού στο Πελόπιο, τους χτύπησαν και τους απείλησαν με ένα κατσαβίδι και, αφού άρπαξαν τέσσερα ρολόγια και ένα βραχιόλι, διέφυγαν με ένα όχημα στο οποίο τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός τους. Την ίδια ημέρα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνέλαβαν τρία άτομα για κλοπή που είχαν διαπράξει στα Σαγέικα και, μεταξύ άλλων, βρήκαν στην κατοχή τους ένα βραχιόλι και ένα κατσαβίδι.

Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι, προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου και Δυτικής Αχαΐας ότι το βραχιόλι ήταν αυτό που είχε κλαπεί στην ληστεία στο Πελόπιο, ενώ με το κατσαβίδι οι δράστες απειλούσαν τα θύματα. Έτσι, σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα και ο ανακριτής Ηλείας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, δύο από τους δράστες της ληστείας που αναζητούνταν με τα εντάλματα και ένας ακόμη συνεργός τους, διέρρηξαν το σπίτι μιας γυναίκας στον Πύργο και έκλεψαν διάφορα κοσμήματα. Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν τους δύο, τους συνέλαβαν και διαπίστωσαν ότι αναζητούνταν για την ληστεία. Ένας ακόμη συνεργός τους στην κλοπή αναζητείται, ωστόσο ο τρίτος δράστης της ληστείας συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Φυλή Αττικής από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία των δραστών βρέθηκε κρυμμένη κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας μια καραμπίνα με αποξεσμένο αριθμό και ένα σπαθί τύπου machete μήκους 65 εκατοστών, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων που αποτελούν προϊόντα κλοπών και η προέλευσή τους ερευνάται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.

Πηγή: protothema.gr