LOADING

Type to search

Με σημαντικές ανακοινώσεις ανακούφισης και στήριξης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος τους επιχειρηματίες της Κορίνθου

Πολιτική

Με σημαντικές ανακοινώσεις ανακούφισης και στήριξης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος τους επιχειρηματίες της Κορίνθου

Share


Με σημαντικές ανακοινώσεις ανακούφισης και στήριξης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος του επιχειρηματίες της παραλίας «Καλάμια»  αλλά και του κέντρου χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

Οικονομικά μέτρα

Απαλοιφή δημοτικών τελών για το διάστημα αναστολής λειτουργίας
Σημαντική μείωση επι του συνόλου των δημοτικών τελών για το 2020
Μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων στην παραλία από 27 ευρώ.τμ σε 7! (Η πρόταση του Δημάρχου θα έρθει  προς ψήφιση στο Δ.Σ )
Απόδοση επιπλέον τ.μ χρήσης σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό και αφού διασφαλίζεται η διέλευση των πεζών
Ωφέλεια έως και 60% από την μείωση τελών χρήσης αιγιαλού και παραλίας
Δυνατότητα δράσεων και εντός θαλάσσης (παιχνίδια κτλ)

             Υποστηρικτικά μέτρα

Αναβάθμιση παραλιακού μετώπου με δράσεις καθαριότητας και διαμόρφωσης από την μεγαλύτερη εταιρία του χώρου στην Ελλάδα, τοποθέτησης νέων υποδομών (ομπρέλες – ντουζιέρες – αποδυτήρια ), αποκαταστάσεις πρόσβασης (π.χ Ποσειδωνία), ασφάλειας στηνχαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη
Διεξαγωγή εκδηλώσεων για την προσέλκυση κοινού / Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ήδη την συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ για τις 25 Ιουλίουκαι ζήτησε τις προτάσεις των επιχειρηματιών ώστε από κοινού να καταρτιστεί το πρόγραμματων λοιπών εκδηλώσεων
Διαφημιστική καμπάνια στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για την μετατροπή του Δήμου σε προορισμό ειδικά αυτό το δύσκολο καλοκαίρι
Έναρξη των εργασιών του Open mall το οποίο θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο και θα το καταστήσει ελκυστικό για τις αγορές ντόπιων, επισκεπτών και φυσικά τουριστών.
Δημιουργία υποδομών για την ένταξη  του Δήμου Κορινθίων στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για το οποίο έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για το 2021

Οι επιχειρηματίες έλαβαν την διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο πως οι διαδικασίες που αφορούν τα μέτρα ανακούφισης θα επιταχυνθούν ενώ δεσμεύτηκε πως, εάν γίνουν κυβερνητικές ανακοινώσεις και εφόσον καταστεί αναγκαίο, ο Δήμος θα επανέλθει με αποφάσεις λήψης επιπλέον μέτρων. «Αξιοποιήστε την παραλιακή ζώνη στο έπακρον» κατέληξε ο Δήμαρχος, ο Δήμος είναι σε αυτήν την προσπάθεια μαζί σας, θα τα λέμε συχνά για να μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε!»

 

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να αυξήσουν την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων καλούνται να κάνουν την αίτησης τους στις υπηρεσίες του δήμου. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από «σκαρίφιμα» στο οποίο θα αποτυπώνεται το αίτημα.