LOADING

Type to search

Καλαμάτα: 11 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση με ξέπλυμα και εκβιασμούς

Πελοπόννησος

Καλαμάτα: 11 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση με ξέπλυμα και εκβιασμούς

Share

Εντεκα συλλήψεις έγιναν χθες από το πρωί, στο πλαίσιο υπόθεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος την οποία δούλευε εδώ και μήνες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δύο συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιπες αφορούσαν γνωστούς επαγγελματίες της Καλαμάτας και άλλα πρόσωπα. Μεταξύ των συλληφθέντων, οι οποίοι φέρονται να δρούσαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, είναι και άτομα τα οποία έχουν ξανακατηγορηθεί στο παρελθόν, για “δουλειές” της νύχτας που αφορούσαν εμπρησμούς καταστημάτων και εκβιάσεις.

Οι δύο συλλήψεις στην Αθήνα φαίνεται να αφορούν τον ξυλοδαρμό επαγγελματία έξω από το σπίτι του στην Καλαμάτα, πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα – ενώ οι αστυνομικές αρχές αναμένεται να κάνουν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις. Χθες επιβεβαίωσαν ότι έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις εξάρθρωσης της οργάνωσης, σε Καλαμάτα και Αθήνα. Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, μέχρι τώρα έχει προκύψει εμπλοκή για 12 άτομα και συνελήφθησαν 11, καθώς και μία γυναίκα η οποία δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης, αλλά κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε με ναρκωτικά.

Η δικογραφία, η οποία πήγε στην Εισαγγελία Καλαμάτας, περιλαμβάνει -κατά περίπτωση- και το αδίκημα της εκβίασης από κοινού, καθώς και παραβάσεις των νόμων περί αναβολικών, όπλων και ναρκωτικών.

Σήμερα αναμένεται οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στην εισαγγελέα Καλαμάτας προκειμένου να αποδοθούν κατηγορίες και να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η παρακολούθηση των υπόπτων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις εκβιάσεις ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, και όλο αυτό το διάστημα διεξαγόταν με απόλυτη μυστικότητα. Επίσης, φαίνεται ότι το προηγούμενο διάστημα έγινε και άρση απορρήτου για τηλεφωνικές συνομιλίες εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Πηγή: eleftheriaonline.gr