LOADING

Type to search

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος, τέσσερα νέα κρούσματα

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος, τέσσερα νέα κρούσματα

Share

Στα 2.840 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν τέσσερα νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ δεν υπήρχε κανένας νέος θάνατος με τον αριθμό να παραμένει 165. 

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 22 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας έστειλε το μήνυμα:  «Τώρα που αυτή η πανδημία μας διδάσκει ανθρωπιά και αλληλεγγύη είναι αφορμή να διαμορφώσουμε μια νέα οπτική για τις μεταμοσχεύσεις».

Ο καθηγητής ανέφερε πως δύο παγκόσμιες έρευνες για εμβόλιο είναι στη φάση 2 και εκτίμησε πως πιθανώς στο τέλος αυτού του έτους ή τις αρχές του επομένου, θα υπάρχει μαζική παραγωγή. 

Αναφορικά με τα σχολεία, ο λοιμωξιολόγος είπε πως τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι υπήρξε επιδημιολογικό όφελος με το κλείσιμο των σχολείων. Ωστόσο πολλοί γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν διδασκαλία στο σπίτι ή να επιστρέψουν στις εργασίες τους όσο τα σχολεία είναι κλειστά. 

Ενώ τόνισε πως επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι η επιστροφή στο σχολείο είναι απόλυτα ασφαλής.

Πηγή: cnn.gr