LOADING

Type to search

Προκλητικό το περιεχόμενο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής

Πελοπόννησος

Προκλητικό το περιεχόμενο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής

Share

​Είναι προκλητικό και απαράδεκτο το γεγονός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να συγκαλείται για άλλη μια φορά συνεδρίαση, της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα και του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα, χωρίς να μπαίνουν πουθενά για συζήτηση τα κρίσιμα ζητήματα της υγείας του λαού και των συνεπειών της επερχόμενης καπιταλιστικής κρίσης.

​Αντί λοιπόν να συζητάμε σοβαρά ζητήματα, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές και τους χώρους που είναι επικίνδυνοι για τη μετάδοση του ιού, τι γίνεται με τη κατάσταση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Κόρινθο, στο Κρανίδι, στη Τρίπολη, στη Σπάρτη, τι γίνεται στους καταυλισμούς των Ρομά, τι γίνεται στις ιδιωτικές κλινικές κλπ.

​Αντί μαζί με αυτά να δούμε το φάσμα της νέας φτώχειας, που ήδη πλήττει πλατειά λαϊκά στρώματα και θα επιδεινωθεί στο επόμενο διάστημα, συζητάμε λες και δεν υπήρξε καμία πανδημία κοροναϊού, συνεχίζεται απρόσκοπτα το έργο δημοπρατήσεων, εγκρίσεων προγραμματικών συμβάσεων για να καλυφθούν παλιές αμαρτίες, όπως π.χ. το αποχετευτικό στους Αγίους Θεοδώρους, στη Κόρινθο ή να διατεθούν για άλλη μια φορά εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες για «τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη» των υπηρεσιών!

​Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη θωράκιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης του εισοδήματος του λαού.

​Ανάμεσα σε αυτά είναι και η επέκταση των διαγνωστικών τεστ στα στρατόπεδα, στις δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, στους καταυλισμούς των Ρομά, στις ιδιωτικές κλινικές στα γηροκομεία. Είναι πρώτης προτεραιότητας τα μέτρα και τα έργα στους καταυλισμούς των Ρομά, ώστε να διαμορφωθούν ανθρώπινες υποδομές και συνθήκες υγιεινής στην άρδευση, την αποχέτευση, για να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων.

​Το γεγονός και μόνο ότι παρά την πανδημία δεν προσελήφθη κανένας μόνιμος γιατρός στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, αρκεί για να χαρακτηρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

​Ο λαός της Πελοποννήσου χρειάζεται να γνωρίζει πως στέκεται ο καθένας, απέναντι στο κίνδυνο της υγείας, ιδιαίτερα μπροστά στην ανάγκη να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά και πως θα σταθεί απέναντι στο ερώτημα, ποιος θα πληρώσει τελικά και τη νέα κρίση.