LOADING

Type to search

Τσιόδρας: 83 νεκροί, 52 νέα κρούσματα-Χαρδαλιάς: Στήνονται μπλόκα σε δρόμους, λιμάνια

Επικαιρότητα

Τσιόδρας: 83 νεκροί, 52 νέα κρούσματα-Χαρδαλιάς: Στήνονται μπλόκα σε δρόμους, λιμάνια

Share

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 52 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1884, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Δύο ασθενείς έχασαν σήμερα τη ζωή τους, ενώ 83 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Για το θέμα της χρήσης μάσκας ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ με την χρήση της και την επαναχρησιμοποίηση μπορεί να μολυνθείς αν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου. Η πιο σωστή προφύλαξη όπως είπε είναι η υγιεινή των χεριών. Έκανε επίσης την σύσταση να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Όπως τόνισε επίσης ο ΠΟΥ δεν ήταν ξεκάθαρος για την χρήση της μάσκας.

Αυστηρά μέτρα

Η αστυνομία από σήμερα έχει στήσει σημεία ελέγχου στα διόδια και σε περιφεριακούς δρόμους και θα κάνει έλεγχο σε όλα τα οχήματα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Το Λιμενικό κάνειε λέγχους στα λιμάνια. Μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων μέσω ΚΤΕλ, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής.

Διπλάσιο πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για όσους μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα, ενώ το αυτοκίνητο θα επιστρέφει στο σημείο που ξεκίνησε.

Πηγή: real.gr