LOADING

Type to search

Κορωνοϊός: 49 οι νεκροί στη χώρα μας – 82 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: 49 οι νεκροί στη χώρα μας – 82 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Share

Συνολικά 49 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 82. Συνολικά στη χώρα μας οι ασθενείς είναι 1.314. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, ενώ έθεσε αυστηρά μέτρα σε πέντε, ακόμη, δημοτικές Αρχές. 

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 57% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Έξι άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εκ των 49 νεκρών, οι 37 είναι άνδρες, ενώ η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, συνολικά 7, και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13).

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μεταξύ των κρουσμάτων είναι και 20 μέλη πληρώματος κρουζιερόπλοιου. Το σύνολο του προσωπικού ελέγχθηκε και συνολικά 383 άτομα.

Όσον αφορά στη γυναίκα που διαμένει σε δομή φιλοξενίας και βρέθηκε θετική στον ιό μετά τη γέννηση του παιδιού της, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Ακόμη, όπως είπε, μία γυναίκα που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η οποία διαμένει μαζί της εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητική. 

Σχετικά με την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε τα πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ που αναφέρουν ότι πρέπει να γίνεται χρήση τους από άτομα που νοσούν, αλλά και όσους φροντίζουν ασθενείς.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, αυστηρά μέτρα σε πέντε δήμους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα της Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς, ενώ αυστηροποιούνται τα μέτρα σε πέντε δήμους, τρεις στην Καστοριά και δύο στην Ξάνθη.

Η καραντίνα τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τρίτη, στις 20:00 και θα ολοκληρωθεί ύστερα από 14 ημέρες. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. Σε αυτές τις περιοχές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί. 

Παράλληλα, αναστέλλονται τα εξής:

  • Παροχή βοήθειας σε άτομα που χρήζουν βοήθειας. Η βοήθεια θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Μετάβαση σε τελετή. Εξαιρούνται οι κηδείες, στις οποίες μπορούν να μεταβούν μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικίδιου. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε τα πάνε βόλτα για μόλις 15 λεπτά πέριξ της κατοικίας τους.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.

Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Πηγή: cnn.gr